Matchmaking om parkeerproblemen op te lossen

Zwolle – Wat te doen met de parkeerproblematiek in het gebied Hanzeland in Zwolle? Hiervoor hebben vier deelnemers van de creathon ‘Co-create the evolution of Hanzeland’ de oplossing bedacht! Verhuur de parkeerplekken van de bewoners in het gebied aan medewerkers van de bedrijven die in het gebied gevestigd zijn.

groepsfoto_deelnemers_20creathon.jpg 

Door het verhuren van parkeerplaatsen van bewoners is het niet nodig om groene ruimte in het gebied te veranderen naar parkeerplekken. De prijsuitreiking bij de creatieve marathon werd verzorgd door wethouder Economische Zaken René de Heer van gemeente Zwolle. Het winnende team heeft een cheque t.w.v. 500 euro gewonnen. Het team bestaat uit een scholier van het Etty Hillesum Lyceum, en leerlingen van ROC Aventus en Landstede. De winnaars zijn tevens uitgenodigd om hun winnende verhaal te pitchen aan professionals binnen de gemeente en de wethouders van Verkeer en Economie van Zwolle. Naast deze winnaars is ook een tweede team uitgenodigd om hun bedachte idee voor Hanzeland voor te leggen aan deze professionals.

winnaars_creathon_hanzeland.jpg  

Unieke samenwerking onderwijsinstellingen en gemeente
Het Saxion lectoraat Ontwikkeling Werklocaties onder leiding van Kjell-Erik Bugge heeft ook deelnemers bij andere onderwijsinstellingen weten te werven. Scholieren van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, ROC Aventus, Landstede, Universiteit Twente en de Radboud Universiteit Nijmegen waren van de partij. De combinatie van verschillende onderwijsniveaus heeft geresulteerd in creatieve oplossingen voor de uitdagingen in Hanzeland Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer