Lekker eten met verhalen of prachtige muziek

Zwolle – Lekker eten in het jongste restaurant van Zwolle, met mooie verhalen of prachtige muziek. Bistro De Kwaak, gevestigd in een schip aan de Thorbeckegracht, serveert tijdens festival Zwolle Unlimited een tweegangendiner met tussen de gangen door verhalen van Toos Ligtenberg (zaterdag 3 juni) of muziek uit Wales van Ffynnon (zondag 4 juni). Het publiek kan vanaf nu reserveren onder het kopje ‘programma’ via de site van Zwolle Unlimited www.zwolleunlimited.n

toos_ligtenberg_zwart_wit.jpg
 

Zwolle Unlimited wordt gehouden van 2 tot en met 4 juni in de binnenstad van Zwolle. De Kwaak grijpt het festival aan om zijn deuren voor het eerst voor publiek te openen. Het nieuwe restaurant is gevestigd in het ruim van het gelijknamige schip aan de stadsmuur. Het is de buur van Zwolle Unlimited en doet daarom direct mee. Momenteel wordt hard gewerkt aan de inrichting van het restaurant. Het verteldiner en muziekdiner krijgen beiden een tweegangenmenu, waarbij tussen de gangen door smakelijke verhalen en heerlijke muziek.

Verteldiner met Toos Ligtenberg – De droom van Aisik – 3 juni – 18.00-20.00 uur
Toos Ligtenberg is geliefd om haar speelse, theatrale performance. Haar bewerkingen van oude verhalen krijgen een typisch ‘Toose’ eigenheid, die moeilijk in woorden te vangen is. De droom van Aisik is het verhaal over een arme timmerman in het Joodse Krakau. Zal hij werkelijk naar Praag afreizen, lópend, om daar de schat te zoeken die hem in zijn dromen werd beloofd? Een humoristische ‘feelgood story’ met een rake kern. Het tweede verhaal is een korte impressie uit een groter verhaal over malafide appelverkoper en hobbyschilder Vincent van Gemert, die, net ontslagen uit de gevangenis, ontdekt dat vrouw en dochter hem uit hun leven gebannen hebben. Maar hij heeft het allemaal voor hèn gedaan! Toos Ligtenberg staat met nog een show geprogrammeerd op het festival: de muzikale vertelvoorstelling Verboden vruchten.

Muziekdiner met Ffynnon – Roots of the British Isles – 4 juni – 18.00-20.00 uur
Ffynnon, een muzikaal duo uit Wales, bestaat uit Lynne Denman (zang) en Stacey Blythe (zang, harp, accordeon). Zij creëren samen muziek die diep geworteld is in het landschap van de Britse eilanden, een blend van oeroude traditie, modern ritmen, de muzikale sensualiteit van de taal en de soundscape van de Kelten. Intense samensmelting van Lynns diepe, karaktervolle stem met de harpklanken, accordeon en zang door Stacey. Lynn en Stacey spelen tijdens Zwolle Unlimited ook de muziekvertelling Dreaming the night field, samen met internationaal vermaard verteller Michael Harvey.

Kosten en reserveren
De kosten van beide diners zijn €.27,50 p.p. excl. drankjes. Reserveren kan via het online reserveringsformulier op www.zwolleunlimited.nl onder het kopje ‘programma’. Na betaling is je reservering definitief en ontvang je een bevestiging.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Programmaboekje 2017 is nog niet te downloaden vanaf de site?

    Programma: Dit is het programma van 2016. Vanaf 6 mei presenteren wij het nieuwe programma voor 2017

    p.s.: Hoe zit het verder met rolstoel-toegankelijkheid?    ⚠️ Meld

Reageer