Jeugdelftallen Be Quick weer op hoog niveau

Zwolle – Be Quick is verheugd te kunnen melden dat de jeugd ook volgend jaar weer op hoog niveau actief is. Maar liefst drie elftallen zullen weer op divisieniveau uitkomen. O19-1 wist zich te handhaven en zal volgend jaar weer vierde divisionist zijn. O17-1 wist zelfs kampioen te worden in de vierde divisie en zal volgend jaar in de derde divisie uitkomen. Derde divisionist O15-1 wist het seizoen met een keurige vierde plaats af te sluiten. Een vierde plaats was er ook voor O13-1 in de Hoofdklasse.

Be Quick is uiteraard verheugd met deze resultaten. De investeringen die er de laatste jaren zijn gedaan in de jeugdopleiding betalen zich steeds meer uit. Door kenners wordt de club de laatste jaren ook vaak ingeschaald als een top-100 vereniging in Nederland als het gaat om jeugdopleiding. Uiteraard streven we ernaar om onze positie verder te verbeteren.

Het ledenaantal van de club bestaat voor een behoorlijk deel uit meiden. Maar liefst 7 teams vertegenwoordigen Be Quick ’28 in de jeugd, in de F spelen de meiden tussen de jongens. Dit seizoen zijn er helaas nog geen prijzen gepakt, maar op 3 juni zal MO17-1 proberen de districtsbeker te veroveren. Ook volgend seizoen zullen er weer 7 meidenteams actief zijn, voornamelijk getraind door speelsters van onze VR1, VR2 en VR3!

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Dit artikel komt net op het moment dat tegen de afvallers van de jeugdopleiding bij PEC Zwolle verteld is dat ze beter naar vv Berkum kunnen overstappen aangezien al hun standaard jeugdteams minimaal op hoofdklasse niveau spelen net als hun eerste elftal.

  50% van de selectie spelers van hun eerste elftal komt daarbij ook nog eens uit de eigen jeugdopleiding voort.

  Zo blijf je bij de dezelfde club en blijf je verschoond van het imago een clubhopper te zijn die alleen voor het geld bij vv Berkum 1 zou gaan spelen. Logische keuze van de BVO.

  Ik vond dat dit verhaal toch even verteld moest worden want dat pr artikel van Gerco is maar de helft van het hele verhaal.  ⚠️ Meld

 2. Knap van be-quick! Maar hoe hou je die jongens bij je club. Als ze ergens anders in de regio (whc, Staphorst, Genemuiden, Berkum ) geld kunnen krijgen. Niet gek dat je dan als jonge (student?) speler de overstap maakt….


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind die bescheidenheid van vv Berkum wel heel mooi. Passend bij de mentaliteit van het vm. tuindersdorp. Niet hoog van de toren blazen hoe goed je bent, nee dat moet je aan mensen buiten de club overlaten. Zo’n dikke kop hebben kan misschien wel bij een andere club maar zeker niet bij vv Berkum. Eigen broek op houden en verantwoordelijk beleid voeren. Want als je zo n dikke kop hebt en het gaat vreselijk mis dan ben je het lachertje van Zwolle. Heel veel succes in de Hoofdklasse en nog gefeliciteerd.


  ⚠️ Meld

 4. Ik wist niet dat je kon studeren in Wezep, Genemuiden en Staphorst. Welke hoge school of universiteit hebben ze in die dorpjes dan?

  Ik ben een voorstander van klein lokaal onderwijs. Die grote onderwijsfabrieken van tegenwoordig vind ik echt helemaal niets. Zo onpersoonlijk.


  ⚠️ Meld

 5. Mooi om te lezen dat de jeugd steeds meer aandacht krijgt bij de voetbalclubs in Zwolle.

  Het algehele niveau van het voetbal gaat daarmee omhoog. Uiteindelijk ook van het 1e elftal maar daar zit natuurlijk wel wat vertraging in.

  Eerlijk gezegd was dat ook wel noodzakelijk want de afgelopen seizoenen werd het Zwolsche voetbal met name gekenmerkt door degradaties.

  Het zal mij niets verbazen als de aankomende seizoenen er meer kampioenschappen en/of promoties te vieren zullen zijn.

  Laten we hopen op 7 vette voetbaljaren. 😀


  ⚠️ Meld

 6. Met degradatie van Dieze West naar 4e klas zaterdag; degradatie van ZAC, nacompetitie van WVF, veel jeugd maar geen bestuur bij CSV; HTC, Zwolsche Boys en SV Zwolle die het moeilijk heeft met haar jeugd, valt het allemaal wel mee met jeugdvoetbal in Zwolle. Over Ulu Sport en Storica nog niet eens gesproken! Teveel clubs misschien?
  Het is triest dat alleen Berkum op hoofdklasse niveau acteert voor een middelgrote stad als Zwolle. De hoogst spelende club is dan 2e klasse! Het valt allemaal wel mee met al die zogenaamd geweldige jeugdopleidingen! Bij Be Quick hebben ze het nog steeds niet afgeleerd om alle energie te stoppen in standaard jeugdteams, maar kom je op het 2e prestatieniveau terecht, dan is het harken om begeleiders en trainers te krijgen en neemt de aandacht en financiële middelen al snel af. Niet overdrijven dus. Ook dit jaar is er weer een hoofdtrainer gesneuveld! Toeval of beleid? Met name Be Quick blijft roepen dat ze het met eigen jeugd doet, maar oh-we als het even niet loopt dan is het opleiden van jeugdspelers weer onderhevig aan het resultaat. Stabiel en transparant beleid en het naar de zin maken van je gehele jeugd is dan belangrijk, zeker als je niet kunt en wilt betalen voor 1e elftalspelers. Die instabiliteit is er niet of veel minder bij Berkum, dus begrijp ik wel waarom ze bij PEC talenten adviseren om naar Berkum te gaan.
  Hoe zit het overigens met de groei van jeudleden bij Be Quick, die dan volgens hen zelf tot de Top 100 clubs behoort t.o.v. de overige Zwolse clubs? Misschien een leuk onderzoekje voor Gerco?


  ⚠️ Meld

 7. Wat ik mis in dit artikel is de stap van de jeugdopleiding naar het 1e elftal. Dat is uiteindelijk waarvoor je het doet als jeugdopleiding. Die stap is altijd de moeilijkste gebleken of zijn daar geen ambities over uitgesproken binnen de club?


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door Oplettende swollenae, op 12 mei 2017 12:18
  Knap van be-quick! Maar hoe hou je die jongens bij je club. Als ze ergens anders in de regio (whc, Staphorst, Genemuiden, Berkum ) geld kunnen krijgen. Niet gek dat je dan als jonge (student?) speler de overstap maakt….

  Ben je Roda Raalte, MSC Meppel, Olde Veste, Dieze West en vv Staphorst niet vergeten? Die spelen toch ook allemaal op een hoger niveau?


  ⚠️ Meld

 9. Prachtige prijs. Die (periode)titel pakken ze in iedergeval niet meer af. Knap met alleen maar jongens vanuit de eigen opleiding. 😉


  ⚠️ Meld

 10. hosana bij dat cluppie wat t idee heeft dat t hogerop kan ,betaal eerst de schuld maar eens terug voor dat je over jeugd hebt en haalt wat overal geronseld is


  ⚠️ Meld

 11. Ik dacht laat ik eens de Wikipedia pagina bekijken van Wees Snel ’28 om iets te lezen over hun geschiedenis en het ontstaan van de belastingschuld.

  Nou is er wel het eea geschreven over de hoogtepunten van Wees Snel ’28 maar er wordt met geen woord gerept over de belastingschuld en wantoestanden. Niets nada.

  Typische doofpotcultuur. Oordeel zelf maar.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Be_Quick_'28


  ⚠️ Meld

 12. @ Aukje..

  Wat een trieste reactie zeg, vervelend he dat onze jeugd zo hoog speelt, en dat spelers zelf de keuze maken, om naar onze club te gaan.  ⚠️ Meld

 13. Tja en Bequicker blijft maar stug volhouden en de boel ontkennen en verdraaien. Logisch want als je een verhaaltje verteld moet je het ook blijven volhouden natuurlijk anders ben je helemaal ongeloofwaardig.


  ⚠️ Meld

 14. Ja typische reacties van zich supporters noemende mensen van christelijke verenigingen. De reacties van vershillende groepen supporters van bepaalde zaterdagverenigingen laten zien dat ze elkaar het licht niet in de ogen gunnen en zo jaloers zijn als maar kan op elkaar en dan maar pronken met het predikaat christelijk. Het zal wel weer gaan om een klein aantal mensen maar ik wil het wel even kwijt omdat ik en meerdere voetballers die op zondag voetbalden werden “verketterd” om het zogenaamde taalgebruik op zondag. Hoop dat iedereen nu eens respectvol is naar elkaar toe en sportief.


  ⚠️ Meld

 15. Ah ja, met veel eigen jeugd in het 1e elftal kun je niet zeggen dat de opleiding niet slaagt..

  Het blijft boeiend om te lezen dat mensen nog steeds denken dat er geronseld wordt. Als je met je jeugd nu toch al een tijdje op divisieniveau blijft voetballen, en dit jaar bijvoorbeeld met de JO17-2 bent uitgekomen in de 1e klasse, trek dat nu eenmaal jeugd aan die ambities hebben.Met goede vooruitzichten op het halen van het 1e elftal. Niks mee lijkt mij zo. Laat iedereen zich verder lekker op zijn eigen vereniging letten.  ⚠️ Meld

 16. Laat iedereen zich verder lekker op zijn eigen vereniging letten.

  Dat lijkt mij voor sommigen wel raadzaam. Die weten niet eens wat er zich afspeelt (in de wandelgangen) bij hun eigen cluppie. Dat moeten ze vervolgens weer horen van anderen maar die geloven ze niet. Die zijn zgn van de vijand. Tja … dat blijf het circkeltje wel klein.


  ⚠️ Meld

Reageer