Berkum legt De Esch op pijnbank

Zwolle – Berkum heeft korte metten gemaakt met het al gedegradeerde De Esch door de bezoekers met 12-1 te vermorzelen. De kampioen van de 1e Klasse D speelde een uur met een man minder, maar liet de bezoekers ook toen alle hoeken van het Zwolse veld zien en liep met oogstrelende goals uit naar een monsterscore.

"Ook toen we met 10 man stonden bleven we druk naar voren zetten," analyseerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. "We wilden het publiek vermaken want de supporters hebben ons het hele seizoen fantastisch gesteund. Het was de bedoeling om het seizoen hier in stijl af te sluiten en dat is dacht ik wel gelukt." Na enkele plaagstootjes van Berkum was het na zo’n 10 minuten raak, toen Chris van der Meulen een combinatie met Frank Hoolsema afrondde met een geweldige curve in de winkelhaak: 1-0. Even daarna later ging Johnsen Bacuna achter een diepe bal aan, waarbij hij werd gevloerd door De Esch-keeper Gijs Beugelaar. Hoewel Bacuna al niet meer bij de bal leek te kunnen komen was scheidsrechter Meilink resoluut: penalty. Van der Meulen liet keeper Beugelaar kansloos, 2-0, en twee minuten later was het opnieuw prijs voor hem. Van der Meulen stond precies op de goede plek om een lage voorzet binnen te knallen en door die puntgave hattrick van de Zwolse linksbuiten stond het na iets meer dan een kwartier al 3-0.

Toen Berkum verder wegliep door een fraai afstandsschot van Thom Kooke, 4-0, en Hoolsema de 5-0, tussen de benen van keeper Beugelaar door, binnen schoot was het pleit ruim voor rust al beslecht. Na een half uur kreeg de thuisclub echter de enige tegenslag toen Jason Huisman, na een corner, de bal in een reflex met de hand uit het doel sloeg. Daarmee voorkwam hij een tegengoal, maar wél ten koste van een rode kaart en een penalty. De Esch-aanvoerder Bart Benneker nam de strapschop maar Berkum-keeper Dominic van Hoof hield met een uitstekende reflex zijn doel schoon. Daarna haperde de Berkum-machine even maar op slag van rust zorgde Bacuna, op aangeven van Van der Meulen, met een ziedend schot voor 6-0.

Berkum bleef na rust jagen en al na 10 minuten in het tweede bedrijf rondde de instormende invaller Ricardo Kuijer een combinatie met Bacuna af door de bal met een leep tikje achter keeper Beugelaar te sturen, 7-0. De Esch kreeg in de 65e minuut, na slordig verdedigen, de eretreffer van Bram Bos min of meer in de schoot geworpen (7-1), maar daarna ging Berkum vrolijk verder. Een kwartier voor het slot kopte De Esch-verdediger Hugo Heinink over zijn uitkomende doelman heen, waarna het voor Bacuna een koud kunstje was om de 8-1 binnen te tikken. Vervolgens scoorde Van der Meulen met zijn vierde goal van de middag de 9-1, waarna het de beurt was aan Bacuna om met de 10-1 en 11-1 óók op vier doelpunten in één wedstrijd te komen. Kort voor het slot bekroonde Kuijer een sterke invalbeurt door met een lobje over keeper Beugelaar ook nog de 12-1 in de boeken te zetten, een score die het gloednieuwe scorebord van de thuisclub niet aan bleek te kunnen….

Met die galavoorstelling zorgde Berkum voor een fantastisch slotakkoord in een al even fraai seizoen. De Zwollenaren wonnen meer wedstrijden dan alle concurrenten, verloren slechts één keer en zetten een doelsaldo neer, +60, om van te smullen. Na drie jaar in de 1e Klasse, waarbij de ploeg enkele malen de titel en promotie op het laatste moment door de vingers zag glippen, komen de Zwollenaren volgend seizoen weer uit in de hoofdklasse. Trainer Hoekstra is voorzichtig optimistisch over de toekomst. "We zijn op de goede weg. Als je ziet hoe we dit seizoen hebben gespeeld denk ik niet dat we in de hoofdklasse voor spek en bonen meedoen."

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Mooie afsluiting en een goede dag voor het zwolsche amateurvoetbal!!
  PS: dit is een reactie van de ” echte oplettende swollenaer”


  Maak melding

 2. Chapeau jongens, het was weer smullen aan de Boerendansedijk.
  Terrecht winnaar in de eerste klas!!!!
  Veel succes volgend seizoen in de hoofdklasse,:D  Maak melding

 3. Bacuna en Chris vd Meulen zijn gezamenlijk winnaar geworden van de Salverda Trofee en verdienen zodoende nog eens 750 Euro extra. Tel daarbij op de kampioensbonus en last but not leaseauto de aanpassing van het contract aangezien ze het aankomend seizoen weer in de hoofdklasse uitkomen. Zo tikt het al met al aardig aan.


  Maak melding

 4. 12-1? Wat een mega uitslag zeg en dan te beseffen dat de thuisploeg bijna de gehele wedstrijd met 10 man speelde.


  Maak melding

 5. En nu maar hopen dat WHC volgend jaar geen enkele bestaansrecht meer heeft…..meest waardeloze domme boerenclubje evah!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.