Be Quick ’28 glansrijk naar periodetitel

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag op een fantastische manier de periodetitel binnengehaald. Den Ham, mededinger voor de periodetitel, werd in eigen huis met 1-6 afgetroefd.

Be Quick begint uiterst voortvarend aan het duel met Den Ham. Yordi Veldman komt al na een minuut alleen voor de keeper staan, maar schuift de bal net voorbij de paal. Enkele minuten later maakt hij z’n fout goed door een teruggelegde bal van Sertaç Yilmaz in de korte hoek te schieten: 0-1. Het kan allemaal niet op. De kansen blijven komen en in de 11e minuut wordt het al 0-2 als Yilmaz de bal vanuit een rebound hard binnenschiet.

Verrassend genoeg komt Den Ham wat terug in de wedstrijd. De afscheidnemende Tim Nijzink schiet een bal in de kruising, waarmee het 1-2 wordt (13e). Be Quick heeft het hierna even moeilijk om Den Ham af te houden. Het duurt even voor het team van Jan Locht en Rudi Fillet weer grip krijgen op het spel. Als Sander Aarten in de 38e minuut een voorzet van Yordi Veldman binnenkopt, lijkt Den Ham geslagen: 1-3. Veldman, Yilmaz en Blom krijgen nog levensgrote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Den Ham komt toch wat opgepept uit de kleedkamer. De ploeg wil er in ieder geval nog een wedstrijd van maken. Maar als Sander Aarten met een fraaie rebound er 1-4 van maakt is het gedaan. Kevin Zomerdijk maakt in de 59e minuut al 1-5 en daarna is het eigenlijk alleen nog maar de vraag hoe groot de uitslag wordt. Den Ham onderneemt in het restant van de wedstrijd nog doelpogingen via Remmink en Ruiterkamp, maar Be Quick loopt geen verdere schade op. Sander Aarten zal in de 80e minuut de eindstand bepalen op 1-6. Hiermee eindigt het duel met een voor Be Quick geweldige uitslag. De laatste acht duels zijn goed geweest voor 20 punten. De ploeg zal in de stand zevende worden. Als WVF ook nog eens wint van Sparta Enschede, is het helemaal feest. De derde periodetitel is voor Rood Zwart. Dit betekent een verlenging van het seizoen voor het team. Wedstrijden tegen vv DETO staan nu op het programma. Zij zijn twaalfde geëindigd in de eerste klasse D, waarbij ook zij het seizoen goed hebben afgesloten. De laatste drie wedstrijden werden met winst afgesloten.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Aan het eind van de reguliere competitie gaan er bij een aantal clubs andere belangen spelen. Of als er helemaal geen belangen meer op het spel staan laten ze juist wedstrijden lopen. Daarom zie je altijd die vreemde, verrassende en grote uitslagen bij de laatste competitie-wedstrijden.

  Een ding moet je dus vooral nooit doen en dat is de vlag te hoog in de top hijssen bij een grote uitslag op de laatste speeldag.

  In de nacompetitie worden de beste teams weer opgesteld en vindt er weer een echte krachtmeting plaats. Daar worden de jongentjes weer van de mannen gescheiden.


  ⚠️ Meld

 2. @Bram Hom en @Arjan van Duinen
  Den Ham had bij een ruime overwinning gewoon de periode gewonnen. dus beide ploegen hebben gespeeld voor een prijsje! Bovendien was de uitslag nog aan de magere kant.

  V.w.b. toeschouwers. Spelers van BQ moesten op het veld wachten op de uitslag van WVF – Sparta E. wat een kwartier later was begonnen. De uitslag was van belang voor wel of geen periodekampioen. De toeschouwers bij het sfeervolle Den Ham waren toen al aan het feest vieren in de uitermate gezellige kantine. Dus Arjen, je opmerking is een droeftoeteropmerking zonder kennis van zaken!



  ⚠️ Meld

 3. Alle spelers, trainers en begeleiders, proficiat met het hele goede 2e deel van de competitie. Leuk om nog minimaal 2 bonuswedstrijden te spelen!


  ⚠️ Meld

 4. @peter zomerdijk
  Klopt, er is ook nog een foto van de wedstrijd zelf…….staat 1 toeschouwer op:'(>:(


  ⚠️ Meld

 5. Die foto is dan waarschijnlijk genomen met behulp van een afstandbediening of zelfontspanner. Zo staat de fotograaf euh het publiek er zelf ook nog op.

  8)


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door ries, op 16 mei 2017 14:06
  Hebben Jonnie en Therese nu ook al een eigen kwartier in Zwolle

  Is veranderd, is nu een DrieKwartier.:D:D:D


  ⚠️ Meld

Reageer