Mark Bloemendaal van Zutphen naar Berkum

Zwolle – Mark Bloemendaal (28) speelt in het seizoen 2017-2018 voor het naar de hoofdklasse gepromoveerde VV Berkum. De linksbenige spits komt nu nog uit voor eersteklasser FC Zutphen, waar hij dit seizoen clubtopscorer was met 15 goals.
"Berkum heeft een stabiel en degelijk team, met twee buitenspelers die heel veel individuele kwaliteiten hebben en daarmee het verschil maken. De kern van het elftal speelt al een aantal jaren met elkaar, dus samen met de nieuwe spelers kunnen we daar op voortborduren om een stabiele hoofdklasser te worden," kijkt hij vooruit. Bloemendaal maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal bij De Graafschap. Daar speelde hij twee seizoenen, om daarna uit te komen voor Heerenveen, opnieuw De Graafschap en FC Eindhoven. Vervolgens keerde hij terug naar het amateurvoetbal, het langst bij FC Zutphen maar tussendoor speelde hij ook voor Excelsior '31 in Rijssen. Eerder werd al bekend dat Berkum zijn hoofdselectie voor het komende seizoen heeft versterkt met Björn Bakker (23), die nu nog uitkomt voor zondaghoofdklasser MSC uit Meppel. Ook middenvelder Hoeseb Yakob (21), nu nog bij tweededivisionist HHC Hardenberg, en keeper Jelle Brouwer (ZAC) spelen in de nieuwe jaargang voor Berkum, dat onlangs kampioen werd in de 1e Klasse D.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Knap van berkum!

  Niet gek dat je nog een routineer aan weet te trekken ipv een jonge (student?) speler van bijv. de buurman. Prima werk van de hoofdscout.

 2. hoeveel krijgt ie betaald? of komt hij ook zo graag naar Berkum omdat het een mooie vereniging is, vraag het me af.

 3. @oplettende swollenae
  Wees blij dat ze geen spelers bij jullie weghalen. Voorlopig dan……:D:D

 4. Nee hij gaat in Zwolle studeren net zoals Yakob en Bakker.

  Geld is nooit een drijfveer om bij een club als Berkum te gaan spelen. Eerder de gemoedelijke sfeer en de studiebegeleiding die club aanbiedt, daar zijn studenten nou eenmaal erg gevoelig voor.

  Zwolle studentenstad is dus een prima ontwikkeling voor de club. Let maa op.

 5. Dus als ik het goed begrijp speelt Bacuna bij Berkum vanwege de studiebegeleiding en sfeer bij Berkum en niet voor de centen? Dichter bij zijn huis zijn genoeg clubs te vinden die zorgen voor dezelfde randvoorwaarden maar alleen wat minder pegels bes himbaar stellen. Berkum, blijf lekker geloven in jullie zelf gecreëerde sprookje. Voetbalkenners die logisch kunnen denken weten wel beter.

 6. Hij woon gewoon in Zwolle. Waar dacht jij dan dat hij woonde? Hij krijgt de kans om zich als singer/songwriter te ontwikkelen bij Berkum. Hij heeft een meesterlijke nieuwe single uit die vertoonde op het kampioensfeest. Maar daar ben je niet geweest vermoed ik. Trouwens kom je uberhaupt wel ergens of hoor en lees je veel dingen op internet en maak je vervolgens aanname. Veel plezier met moederdag verder.
  https://www.youtube.com/watch?v=j-SMX3xmnZ4

 7. Zo'n eerste singel kost vaak geld en de kosten gaan voor de baten uit. Van zijn inkomsten bij berkum a 12.000 euro p/j met daarbij nog een prachtige leasebak kan hij dit betalen. Hij ontwikkelt zich goed als zanger en zijn populariteit groeit gestaag.

  Ik heb gisteravond bij het songfestival slechtere songs gehoord. Van mij krijgt johnsen bacuna de volle 12(.000) points 😀

 8. Wat n zielige reactie,s weer van oa wvf,er geld is geen enkel probleem bij de vvb de afgunst straalt er van alle kanten af hou jullie n lkkr bij je eigen zooitje de vvb houdt de broek zelf wel op

 9. Vorige week hadden ze bij BQ een volkszanger ingehuurd ene Ray Delando (wie kent hem niet) en die begon met de zeer toepasselijke openingszin 'Ik heb geen cent te maken…'.

  Het is niet bepaald mijn genre. Maar goed ieder zijn ding. Hierbij een filmpie van hem.

  https://www.youtube.com/watch?v=iQj_Sccmjos

 10. Ik heb liever een goede zanger die wat duurder is dan eentje die goedkoop is en die er niets van kan.

 11. @ Geert

  Droeftoeter die je bent, waarschijnlijk vond je het wel gezellig anders wist je dit namelijk niet. En het was idd een topfeest.

 12. @joh bijsterbosch
  Ik kom al zo'n 35 jaar bij meer verenigingen dan jij je kunt voorstellen (en kent denk ik). Ik ben niet zo vastgeplakt aan mijn eigen club dat ik daar geen commentaar op duld. Gezien jouw wat cynische reactie heb jij wel problemen met commentaar op jouw club. Accepteer gewoon reacties die je krijgt over betalingen bij Berkum. Ze doen daar gewoon wat mag, maar doe niet voorkomen of het niet zo is. Zonder forse investeringen red je het namelijk niet in de eerste of hogere klassen. Jullie overbuurman is daar een voorbeeld van. Als mij goed herinner had Berkum in het verleden altijd de mond vol betalingen en aantrekken van spelers. Inzichten veranderen blijkbaar.

 13. Volgens mij schrijf ik toch dat bacuna 12.000 euro ontvangt en dat ik hem dat nog waard vind ook. Heb ik geen enkel probleem mee. Sterker nog, ik vind hem veel meer waard. Zo dat is dan even recht gezet.

  Als ik goed in mijn geheugen graaf dan was het probleem van vv Berkum dat BeQuick28 destijds alle selectiespelers benaderd heeft om de overstap te maken en niet haar eigen jeugdspelers een kans gaf. Dat soort praktijken vielen en vallen niet in goede aarde bij vv Berkum. Gelukkig veranderen inzichten en haalt BeQuick28 alleen nog maar jeugdspelers en maar weining eerste elftal spelers. Daar hebben ze bij vv Berkum veel minder moeite mee. Zo is dat ook even recht gezet.

  Leuk dat je niet zo honk vast bent overigens. Waar was je gisteren dan?

 14. Waar doet vv Berkum dat van?

  VV BERKUM BESPAART 12.000 EURO

  VV Berkum is een voorbeeld voor andere verenigingen op het gebied van duurzaamheid met hun zonnepanelen, vier zonneboilers en ledverlichting. Er zijn zelfs plannen om van windenergie gebruik te maken.

  Hoe werkt het?

  Door een aantrekkelijke subsidie van de provincie Overijssel van vijftig procent van de investering besloot VV Berkum zonnepanelen aan te schaffen, met als gevolg een jaarlijkse besparing van ?? 12.000. Daarna kreeg de Zwolse club de smaak te pakken en schafte het vier zonneboilers aan. Hiermee bespaart het veertig procent op de energie die nodig is voor warm water.

  Ook is het sportpark voorzien van ledverlichting. Daarnaast laat de vereniging sponsoren en leden van de club profiteren van de kennis over duurzame investeringen. Berkum geldt dan ook als een voorbeeldclub op het gebied van duurzaamheid. De investeringen leveren jaarlijks minimaal ?? 12.000 aan besparing op.

  Energiebesparende maatregelen

  Na de aanschaf van de zonnepanelen kregen we de smaak te pakken
  VV Berkum uit Zwolle is opgericht in 1961. De vereniging telt 1250 leden en 62 teams. De club kwam in 2011 op het idee om energiebesparende maatregelen te treffen vanwege een subsidieregeling van de provincie Overijssel. De provincie wilde vijftig procent subsidiëren voor het installeren van zonnepanelen op overheidsgebouwen.

  ⤽De voetbalvelden zijn ook eigendom van de gemeente en wij vonden dat VV Berkum ook gebruik moest kunnen maken van de regeling⤝, legt voormalig voorzitter en projectleider Roel van ??t Oever uit. Uiteindelijk ging de gemeente overstag en kon VV Berkum voor de helft van de prijs 156 zonnepanelen aanschaffen. Afgelopen seizoen werd hierdoor 35.000 kWh op het verbruik van 60.000 kWh zelf opgewekt en dat leverde de vereniging een besparing van ongeveer ?? 12.000 op. ⤽En na de aanschaf van de zonnepanelen kregen we de smaak te pakken.⤝

  Op het dak van de hoofdtribune zijn al enkele jaren vier zonneboilers te vinden, die onder andere dienen als voorverwarming voor de bestaande grote boiler. VV Berkum bespaart hiermee zo??n veertig procent op de energie die nodig is voor warm water. Daarnaast wordt er op het sportpark gebruik gemaakt van led-verlichting en zijn er zelfs plannen om aan de slag te gaan met windenergie. Alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid leidden in 2014 al tot de uitverkiezing tot meest duurzame sportvereniging bij het SportGala Zwolle.

  Anderen laten meeprofiteren

  En VV Berkum richtte zich in haar duurzaamheidsplannen niet alleen op de eigen organisatie. Het organiseerde een avond voor de ongeveer 250 sponsoren én voor de leden van de vereniging om de mensen te wijzen op alle regelingen die er bij de provincie beschikbaar zijn voor duurzame investeringen. ⤽We hebben iedereen bij ons verhaal over duurzaamheid betrokken. In de wijk waarin we gevestigd zijn, werken we onder de noemer ??Berkum Samen?? aan collectieve energiecontracten en het aankopen van zonnepanelen⤝, aldus Van ??t Oever.

  We hebben iedereen bij ons verhaal over duurzaamheid betrokken
  Omdat VV Berkum één van de eerste verenigingen was in Nederland die duurzaamheid op de agenda zette, geldt het als voorbeeld voor veel andere clubs. Mensen van de Zwolse voetbalvereniging geven in de provincie voorlichting over duurzaamheid en zelfs de KNVB heeft toenadering gezocht. Van ??t Oever: ⤽De beweging naar duurzaamheid is echt vanuit de clubs zelf gekomen; van onderaf. En nu is de KNVB ook aangehaakt. Heel mooi!⤝

  Belangrijke les

  Een belangrijke les die de voormalig preses wil meegeven, is dat je als vereniging voordat je investeert in duurzaamheid altijd een energiescan moet laten doen. Die maakt direct duidelijk welke investering het meeste oplevert voor je club en wat het kost. ⤽Wij hebben een praktische inslag bij VV Berkum⤝, stelt de Van ??t Oever. ⤽Het gaat uiteindelijk om geld verdienen, dat noemen wij ??groene euro??s??. Met alle energiebesparende maatregelen bij elkaar besparen we minimaal ?? 12.000 per jaar. Maar het grote doel was dat duurzaamheid ook een speerpunt in het beleid van de KNVB zou worden. En dat doel hebben we bereikt.⤝

 15. Hoewel het je niet echt aan gaat was ik gister aanwezig bij Haaglandia. En nog voor je wensen betreffende een fijne moederdag: noch mijn vrouw noch ik hebben al geruime tijd geen moeder meer. Dus voortaan in al je sarcasme graag even nadenken voor je wat schrijft.

 16. Waar komt die 12.000 eur voor Bacuna toch altijd vandaan? Kan me niet voorstellen dat de verschillen in de selectie groot zijn, geeft dan toch scheve gezichten. 12k netto en een leaseauto gaat al snel richting 18/20k bruto. Dan zou Berkum een budget van ??250/300k hebben? Ik geloof er geen zak van. Dus droom, fantaseer en frustreer lekker verder in jullie jaloerse gedachten…..

 17. @Wvf

  Volgens mij is het Wvf die dit bedrag alsmaar noemt.

  Geen idee hoe hij aan deze info komt. Misschien is hij de belastinginspecteur die de boeken controleert bij Berkum.

 18. Ach jungs. Es stimmt alles nicht. Wil zahlen kleine spieler 12000 euro's. Aber wit haben wohl viele sponsoren, sag mal tweihunderdf?nftzig!! Das ist ja anders wie Be quick damals. So wir sind eine gesunde vereinigung und halten unsere eigene Hose hoog!!
  Viel gl?ck mit ihre vereinigungen!!:D

 19. Wat een geneuzel allemaal over wel of niet betalen. Iedere club maakt zijn eigen keuze daarin. Zouden ze in Spakenburg, Katwijk , gemeente Hardenberg of Nijkerk ook zo kneuterig doen omdat de buurman betaald. Berkum heeft de keus gemaakt om te betalen net als honderdtallen andere verenigingen. Je mag als club ambitie hebben om op een bepaald nivo te opereren.
  Wil je tegenwoordig op 1e klas nivo voetballen dan zal je een bepaalde kwaliteit moeten hebben en zal geen enkele club spelers behouden voor een paar consumptiebonnen. Dus je zal met pegels over de brug moeten komen. Ik vraag me af of elke supporter van zijn club niet wil dat zijn cluppie goed presteert op een mooi nivo. Dat clubs dit nivo niet aan kunnen tikken is een gebrek aan geld. Waarschijnlijk heeft Berkum zijn zaakjes goed voor elkaar en wel de benodigde geldbronnen. Dat dit allemaal keurig geregeld is kan bijna niet anders met een advocaat als voorzitter en een penningmeester die bij PWC werkt. Dus laat iedereen lekker op zijn eigen clupie letten en de boer opgaan naar een aantal goede sponsoren die hun cluppies van de benodigde geldstromen wil voorzien. Houd op met die Calimero gedachtes. Maak het vooral gezellig met elkaar want een club is meer dan alleen een 1e elftal

 20. @Wvf

  En het is nog altijd stil. Misschien is het belastingkantoor door dat computervirus getroffen en kan hij niet meer inloggen.

  Het is nog even afwachten op zijn bewijzen. Want wie eist, bewijst.

  😮

 21. Laarman van Olympia'28 naar WVF

  De Zwolse tweedeklasser WVF heeft zich voor het aanstaande seizoen versterkt met Martijn Laarman. De middenvelder (25) speelt nu nog bij Olympia'28, in de derde klasse.

  Laarman komt uit de opleiding van asv Dronten, maar is de laatste jaren een vaste waarde bij de club uit Hasselt. Hij is bij WVF de derde nieuweling in de selectie na Ruben Meijer (Heino) en Clint Kruisweg (d'Olde Veste).

  WVF kon zich zaterdag ternauwernood in veiligheid spelen in de tweede klasse dankzij een overwinning tegen Sparta Enschede (1-0).

  De jeugdspelers Sieme ten Broeke en Willem Bel stromen van WVF O19-1 door naar de eerste selectie.

 22. De inteelt Gelderlanders wisten ook niet te winnen in de nacompetitie. Duno en Bennenkom natuurlijk wel. Mooi zo

 23. WHC kan d'Olde Veste niet verslaan

  WHC en d'Olde Veste zijn de nacompetitie dinsdag begonnen met een gelijkspel (2-2).

  De formatie uit Steenwijk nam voor rust de leiding dankzij Brian van der Zweerde, die de bal fraai in de bovenhoek krulde. Jonathan van Marle herstelde het evenwicht in de eerste minuut van de tweede helft. Maar voordat WHC aan die stand gewend was geraakt, benutte Sjouke Oosterling aan de overkant een strafschop: 1-2.

  Met zijn tweede doelpunt van de avond voorkwam Van Marle een nederlaag voor de Wezepers. Het betekent wel dat WHC zaterdag weer moet spelen, in Groningen bij ON. De beslissing over de finaleplaats valt dinsdag 23 mei in Steenwijk.

  Haha.

Reacties zijn gesloten.