WVF wint van Sparta Enschede

Zwolle – De week voorafgaand aan zaterdag 13 mei ’17 was de spanning te voelen op sportpark de Weide Steen, op zaterdagochtend waren er allerlei feestjes rondom kampioensploegen, maar ook het besef dat het moest gaan gebeuren. Het kan toch niet zo zijn dat WVF, twee jaar geleden nog actief in de Hoofdklasse, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse, nu ook nog nacompetitie zou moeten spelen om klassebehoud voor de 2e klasse te bewerkstelligen?

De koppies van spelers en staf stonden strak, geconcentreerd, gefocust, bewust van het belang van winst in de allesbeslissende wedstrijd tegen het sterke Sparta Enschede, dat op de 3e plaats op de ranglijst staat en een lastige tegenstander vormt. WVF, dat de laatste weken vertrouwen opdeed met winst tegen IJVV en een punt in de uitwedstrijd tegen kampioen DZC, wist wat het te doen stond: winnen en niets anders. Ieder ander resultaat zou het risico met zich meebrengen dat OZC alsnog over de Westenholter ploeg heen zou komen.

WVF begon geconcentreerd aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Sparta het initiatief nam en kleine kansjes afdwong. WVF wordt vooral gevaarlijk via de onvoorspelbare Willem Bel op de linkervleugel. In de 30e minuut weer een mooie actie van Bel over de vleugel, hij loopt twee tegenstanders voorbij en haalt de achterlijn. Een harde, lage voorzet wordt door de geïnspireerd spelende Jari Bezembinder binnengelopen bij de eerste paal. De Enschedese keeper Krukkert wordt verrast in de korte hoek en WVF heeft wat het graag wil hebben: een voorsprong. Wat volgt in de eerste helft is een achteroverleunend WVF dat Sparta een beetje laat komen om in de tegenstoot er gevaarlijk en snel uit te kunnen komen via van de Vegte, Bouwmeester of Bel. Sparta komt niet echt tot grote kansen, al moet Mike te Wiele de bal eenmaal uit het net halen als de lepe nummer 10 van Sparta, Akkerman vrij in kan koppen. Gelukkig voor WVF doet hij dat vanuit buitenspelpositie. WVF kan met een 1-0 voorsprong gaan rusten.
In de tweede helft is duidelijk geworden dat de trainersstaf van WVF niet wil dat de ploeg teveel achteroverleunt. Er moet zo snel mogelijk een ruimere voorsprong worden gecreëerd, dan gaat de druk er wat meer af en kan de wedstrijd rustig uitgevoetbald worden. Kansen komen er ook, vooral voor Jari Bezembinder, als de bal goed wordt teruggelegd en Bezembinder vanaf ongeveer 11 meter kan binnenschuiven. De bal gaat echter net naast de voor WVF goede kant van de paal. Ook een kans voor spits Brend Mellema met het hoofd na een voorzet van Willem Bel gaat net voorlangs. Daardoor blijft het risico van een verdwaalde bal die goed valt voor Sparta en desastreus zou kunnen zijn voor WVF, er in zitten. Eenmaal moet doelman te Wiele nog reddend optreden, maar dat doet hij kundig, waardoor de voorsprong op het bord blijft staan. In de 82ste minuut nog enige ophef als invaller Martijn Ruijsch de 2-0 binnen denkt te hebben gelegd, maar de scheidsrechter keurt de, op het oog, zuivere goal af. Uiteindelijk loopt alles voor de Westenholter ploeg goed af en kan het feest eerst op het veld en later in de kantine losbarsten.

Artikel delen:

Reageer