1e Damesteam Exstudiantes kampioen

Zwolle – De zaalvoetbalclub Exstudiantes Zwolle bestaat nog maar 3 seizoenen. De club zich richt op leden in de leeftijdscategorie van alumni, die graag een sportieve en fanatieke pot zaalvoetbal spelen, omlijst met een grote dosis gezelligheid. In 3 jaar heeft een fikse groei plaats gevonden, naar nu 6 teams: 4 herenteams en 2 damesteams. Het eerste damesteam, dat zich pas in hun eerste zaalseizoen bevindt, is ongeslagen kampioen geworden van de Hoofdklasse.

Hierdoor mogen de dames met de 3 andere kampioenen uit Nederland strijden om 2 plaatsen in de Eredivisie Zaalvoetbal. Afgelopen vrijdag was, na verlies in de eerste wedstrijd, een belangrijke tweede ontmoeting in Zwolle. Een prachtige zaalvoetbalavond was het vrijdag in Zwolle. Dames 1 van Exstudiantes Zwolle nam het op tegen OS Lusitanos in de WRZV Hallen. Promotie naar de Eredivisie staat op het spel, dat hebben de speelsters geweten, de tribunes zaten namelijk vol. Ogenschijnlijk sterkte dit de dames van Exstudiantes; ze speelden goed en kwamen dan ook erg snel op voorsprong door Jonneke Sterk die terugkeerde van haar blessure. Hierop volgde een sterke fase van Exstudiantes, met tussendoor uitbraken van de Amsterdammers.

Ondanks het sterke spel van de Zwollenaren, scoorde de Amsterdamse ploeg, 1-1. Dit bracht Exstudiantes niet uit haar spel en via een fijne vrije trap maakte Jonneke Sterk haar tweede goal van de wedstrijd. Nog voor rust werd het ook nog 3-1 via Sanne Pluim. Exstudiantes ging na rust verder waar het voor de rust gebleven was en maakte al snel de 4-1, dit keer was Jori Schepers het eindstation. Hierna werd Lusitanos gevaarlijker en dat resulteerde in een mooi uitgespeelde 4-2. Minuten later werd het nog spannender toen ook de 4-3 viel, een typische klutsgoal: via de vuisten van keeper Annet en een achterhoofd, een eigen goal. In een fase met een vrouw minder bij Exstudiantes door een gele kaart, werd door wederom een ongelukkige eigen goal de score gelijk getrokken. De slotfase was dan ook erg spannend. Gelukkig scoorde Exstudiantes, nogmaals via Jori Schepers, slechts een paar minuten voor tijd nog eenmaal en daarmee was de zege een feit. 5-4 voor Exstudiantes Zwolle, promotie naar de Eredivisie is nog steeds mogelijk. Komende vrijdag nemen de dames het in Zoetermeer op tegen Mazzelstars

Artikel delen:

Reageer