Spoor van vernielingen aan auto’s

Door Redactie

Zwolle – Onbekende vandalen hebben afgelopen weken in Zwolle een reeks vernielingen aan auto’s aangericht. De politie heeft sinds begin mei van dit jaar tot dusver 48 aangiften binnen. Van de dader(s) zelf ontbreekt nog elk spoor.

De eerste meldingen van vernieling werden gedaan op 5 mei in de wijk Kamperpoort. Daar werden op de Hoogstraat van een achttal auto’s de spiegels afgetrapt of beschadigd. Enkele dagen later, in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei kort na middernacht werden in een ander stadsdeel auto’s vernield: Zo bleek op de Rhijnvis Feithlaan een achttal auto’s rondom te zijn bekrast. Later kwamen daar meldingen bij op Vondelkade, Ambonstraat, Ternatestraat, Sumatrastraat, Bisschop Willebrandlaan, Berkumstraat, Westerveldstraat en de Van Wevelinkhovenstraat. De schade in de laatste gevallen bestaat vooral uit krassen in de lak. Op de Vondelkade vond(en) de dader(s) alleen krassen kennelijk niet genoeg en werd een kinderfiets op een auto gesmeten.

De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek begonnen naar de daders. Er wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op getuigen die op genoemde straten of in de buurt wonen. Zij kunnen wellicht iets gehoord of gezien hebben dat kan helpen de dader of daders op te sporen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier hier op de website. Misschien heeft u zelfs camerabeelden van de daders? Kijk op www.politie.nl/cib voor meer informatie. Bent u zelf slachtoffer en heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan vooral wel zodat de dader achteraf ook aansprakelijk gesteld kan worden voor de geleden schade.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)