NK MBO Multi Event Zwolle

Zwolle – Op woensdag 17 mei organiseren Landstede Groep en Deltion College het NK MBO Multi Event Zwolle. Mbo-studenten uit heel Nederland doen – net als vorig jaar – mee aan tien Nederlandse Kampioenschappen Sport. Naast een opening bij sportpark Be Quick ’28 worden de door Landstede Groep georganiseerde NK’s om 10.15 uur spectaculair afgetrapt in het Landstede Sportcentrum met een professionele DJ, turnsters van het CSE (Centre for Sports & Education) en 255 deelnemers op de tribune. Deltion College opent de door de instelling georganiseerde NK’s met een gave dansact op het centrale plein van de school. De NK’s vinden van 11.00-15.30 uur plaats, om 15.45 uur is de prijsuitreiking op alle locaties.

Landstede Groep en Deltion College organiseren elk een aantal NK’s die plaatsvinden op Sportpark Be Quick ’28 (Stadionplein Zwolle), in het Landstede Sportcentrum (Hogeland Zwolle) en op de campus van het Deltion College (Mozartlaan Zwolle). De NK’s zijn onderdeel van de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen Sport voor mbo-studenten dat bestaat uit 28 NK’s die in deze periode overal in Nederland worden georganiseerd. Landstede Groep organiseert het NK Veldvoetbal voor heren, het NK Volleybal voor dames en heren en het NK Streetball (3×3 basketball) voor heren. Het Deltion College organiseert zeven NK’s: judo, karate, tafeltennis, squash, floorball, korfbal en dance. ‘Bij de organisatie van de NK’s krijgen beide onderwijsinstellingen ondersteuning van een aantal stagiair(e)s van de opleidingen Sport & Bewegen, AV-specialist en Facilitair’, zegt Jordy Lugtenberg, profielmanager Gezondheid(szorg) en Sport van Landstede Groep.

De deelnemers komen uit heel Nederland. Naast studenten van Landstede MBO, Menso Alting Zwolle en Deltion College zijn er studenten van bijvoorbeeld ROC Zadkine, ROC Friese Poort, ROC van Twente, Koning Willem 1 College, Rijn IJssel, ROC A12, CIOS Sittard/Venlo en CIOS Goes/Breda.
Lugtenberg: ‘Van de deelnemers aan de NK’s is zo’n 60% van Sport & Bewegen, maar het mooie is dus dat zo’n 40% een andere opleiding volgt.’

Aan de tien Zwolse NK’s doen zo’n 900 mbo’ers mee. De meeste studenten – 350 – zijn te vinden bij het NK Veldvoetbal op Sportpark Be Quick ’28. In totaal gaat het daar om 20 teams, waarvan één team van Landstede/ Menso Alting Zwolle en één van Deltion College. Het NK Volleybal in het Landstede Sportcentrum telt circa 225 deelnemers, verdeeld over 17 damesteams en 8 herenteams. Het NK Streetball vindt ook plaats in het Landstede Sportcentrum. Hier doen 6 teams – 30 deelnemers – aan mee.
De overige 275 deelnemers zijn te vinden bij de door Deltion georganiseerde NK’s (judo, karate, tafeltennis, squash, floorball, korfbal en dance). Ook bij deze NK’s zijn er afvaardigingen – teams en individuen – van Landstede en Deltion.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer