Campagne ‘Stap uit je scherm’

Zwolle – Op verschillende middelbare scholen Zwolle vindt donderdag 18 mei de campagne ‘Stap uit je scherm’ plaats. Het doel van deze campagne is om jongeren bewust te maken van hun eigen social mediagebruik, door ze deel te laten nemen aan interactieve activiteiten waarbij social media en gaming centraal staan. De campagne is een initiatief van Tactus Verslavingszorg in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Socialbesitas
Social media en gaming zijn onderwerpen waar middelbare scholieren veel mee te maken hebben. Hoewel social media en games veel leuke kanten kennen, schuilt er ook verslavingsgevaar in het gebruik ervan: veel jongeren lijden aan socialbesitas. Volgens Tactus Verslavingszorg en het campagneteam zijn jongeren zich nog te weinig bewust van de negatieve kanten van social media en games. ‘We willen de jongeren niet aanpraten dat ze verkeerd bezig zijn, maar vinden het wel belangrijk dat ze weten wáár ze mee bezig zijn als ze zich op social media begeven,’ aldus Ruth Petri, lid van het campagneteam. 

Com2Me
Twaalf communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim ontwikkelen de campagne ‘Stap uit je scherm’ deze week in de vorm van een projectweek in opdracht van Tactus Verslavingszorg. Zij doen dit als fictief communicatiebureau Com2Me. Met het ontwikkelen van deze campagne maken de studenten kennis met crossmediale campagnes en leren ze om verschillende media in te zetten om hun boodschap over te brengen op de doelgroep. Zo verspreidt Com2Me posters om leerlingen te prikkelen en ontwikkelden ze ook een website die achtergrondinformatie over de campagne voor ouders bevat. Ouders, leerlingen en andere geïnteresseerden kunnen alles over de campagne ‘Stap uit je scherm’ vinden op www.stapuitjescherm.nl.

 

Artikel delen:

Reageer