Lionsclub Zwollerkerspel viert jubileum

Zwolle – – Lionsclub Zwollerkerspel viert zaterdag 20 mei haar veertigjarig jubileum in Waanders in de Broeren in Zwolle. De club, opgericht op 25 mei 1977, doet dit samen met oud-leden en Lions uit het Belgische Tongeren, met wie het een hechte band heeft. Tijdens het feest wordt onder andere een jubileumboek gepresenteerd, dat verhaalt over de rijke geschiedenis van de Zwolse serviceclub.

beeld_johan_cele_van_eric_claus_foto_jan_jansen_2017.jpg
Beeld Johan Cele van Eric Claus, foto Jan Jansen

Lionsclub Zwollerkerspel handelt al vier decennia in de traditie van de Internationale Lions. Zo ondernam het vele activiteiten in dienst van de Zwolse samenleving. Onder het motto We Serve werden bijvoorbeeld forse bedragen geschonken aan diverse goede doelen, lokale doelen die mensen helpen die het moeilijk hebben. Hiervoor worden jaarlijks activiteiten georganiseerd zoals het Nieuwjaarsconcert en het Johan Cele Gala. Ook steken de Lions letterlijk de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld voor de Voedselbank en Woonzorglocatie De Koppels in Zwolle.

Het feest in Waanders in de Broeren is het hoogtepunt van de festiviteiten in het jubileumjaar. Speciaal voor dit jubileum componeerde arrangeur Rik Elings een lied over Lionsclub Zwollerkerspel. Ook wordt een speciale uitgave van het boek ‘Zwollerkerspel’ van Wim Coster gepresenteerd. Deze uitgave is verrijkt met een hoofdstuk over Lionsclub Zwollerkerspel, geschreven door journalist Harold de Haan. Hij interviewde meerdere (oud-) leden en tekent op die wijze niet alleen de geschiedenis op van de club, maar beschrijft ook de mores van de tweede Lionsclub van Zwolle.

 

Artikel delen:

Reageer