Ronald McDonaldshuis ontvangt cheque

Zwolle – Begin mei organiseerden TalentStad Beroepscollege en TalentStad Praktijkonderwijs in samenwerking met Kunsteducatie Nederland het TalentStad FESTIVAL.

1.jpg 

Product of presentatie Op het festivalterrein (op het schoolplein aan de Blaloweg 1) presenteerden de leerlingen hun product of presentatie dat zij de dagen voorafgaand hadden gemaakt of voorbereid. Er waren marktkraampjes met o.a. diverse (zelfgemaakte) producten, dansacts, muziek en een dj, een foodbar met heerlijk eten en drinken, frisse cocktails die de leerlingen op spectaculaire wijze presenteerden. Er was een ‘Rad van Fortuin’ en een heuse ‘Escape-van’ waar je pas weer uit kon ontsnappen als je daar de nodige puzzels en raadsels voor oplost had. Wilde je mooi opgemaakt worden, je haar gestyled hebben of je nagels in een hippe kleur gelakt? Het was allemaal mogelijk op het FESTIVAL in ruil voor een klein bedrag en waarvan de opbrengst bestemd was voor het Ronald McDonald huis in Zwolle.

Leerlingen en medewerkers Nadat alles geteld en afgerekend was, bleef er het geweldige bedrag van € 1.120,82 over. TalentStad-leerlingen Nienke, Rachel, Douwe en Julia mochten de cheque namens de leerlingen en medewerkers van TalentStad overhandigen aan de managers Lianne Booijink en Petra van der Veer van het Ronald McDonaldhuis. Booijink en Van der Veer hadden het festival bezocht en zich geweldig vermaakt met o.a. leuke voorstellingen en workshops en genoten van de lekkere hapjes en drankjes die de leerlingen gemaakt hadden. En dan als klap op de vuurpijl zo’n mooie opbrengst is helemaal fantastisch, aldus de beide dames van het Ronald McDonaldhuis. "Voor herhaling vatbaar"!

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @Passant,

  Het antwoord op die vraag had ik al klaar liggen;

  Het McDonaldshuis krijgt van mij in ieder geval geen enkele rooie cent. Zelf geen investeringen doen op gezondheid met hun miljardenwinsten, maar wel consumenten ziek maken met hun voedsel en dan diezelfde consument geld vragen om een donatie.


  ⚠️ Meld

 2. Steven, ik hoop dat je dan ook nooit met het Ronald McDonaldshuis te maken krijgt, of te maken wil hebben.
  Ik verafschuw bijna alles wat met de mac te maken heeft, maar het Ronald McDonaldshuis is het beste wat ik met een verblijf van mijn kinderen in een ziekenhuis heb mogen ervaren.
  Prachtig dat het bestaat.


  ⚠️ Meld

 3. Lekker houden die centen, Steven. Ze hebben jou niet nodig.

  Familie van mij heeft er twee jaar geleden ook gebruik van mogen maken. Waren heel blij dat dat zo kon.


  ⚠️ Meld

 4. @De Cock en @Bernard

  Ik geef o.a. geld aan stichtingen voor mensen die het nodig hebben zoals jullie hierboven beschrijven, maar niet via een Mac Donalds fonds.

  @bernard

  Klopt! Mac Donalds is mijn centen inderdaad niet nodig.


  ⚠️ Meld

Reageer