VPRO Tegenlicht: Over emancipatieproces

Zwolle – Een femme fatale, waar denk je dan aan? We leggen het emancipatieproces van de vrouwen uit verschillende landen naast elkaar. Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten? De focus ligt op solidariteit: wat doen vrouwen onderling om elkaar verder te helpen? We gaan in gesprek met vrouwen én mannen. Een gesprek dat gevoerd moét worden, dat vind jij toch ook? Dinsdag 23 mei, VPRO Tegenlicht Meet Up, 20.30 uur in de bovenfoyer van Schouwburg Odeon.

Gasten
Te gast zijn Rabia Madarun (voorzitter Participatieraad Zwolle), Lucinda Douglas (oprichter 99 Powervrouwen & Empowerment Speaker) en Marit Splunter (voorzitter DURF, vrouwenbeweging DENK) en zij nemen plaats in ons panel. Drie verschillende vrouwen, met verschillende achtergronden die graag met elkaar en het publiek het onderwerp solidariteit onder vrouwen aansnijden. Wat doe jij om vrouwen in jouw omgeving naar de volgende stap te helpen? Bestaat solidariteit nog wel?  

Vooruitblik
We gaan verder waar de vorige Meet Up ophield: we probeerden aller eerst de vraag te beantwoorden wat de definitie van ‘een vrouw’ is. Vervolgens kwam de vergelijking tussen de vrouwenemancipatie in het Westen en Midden Oosten naar voren. Hoe staat het met de positie van de vrouw in beide gebieden? Op 23 mei gaan we in gesprek over solidariteit. We kijken hierbij naar fragmenten van de VPRO Tegenlicht aflevering "Femmes Fatale". Wat doen vrouwen om elkaar verder te helpen? Hoe is de relatie onderling? Elkaar verder helpen, leren begrijpen en solidair zijn. Een Meet Up voor iedereen!

Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up: Vrouw | Solidariteit vindt plaats op 23 mei vanaf 20.30 uur tot 22.00 uur in Café Foyé (bovenfoyer).

Artikel delen:

Reageer