Regio Zwolle Volleybal verlengt contract

Zwolle – Regio Zwolle Volleybal kan aankomend seizoen wederom beschikken over de diensten van Ester de Vries, Anneke Ykema en Siska Hoekstra. Het drietal was afgelopen jaar al actief voor de Zwolse formatie en heeft besloten om er nog een seizoen aan vast te knopen. "Ik kijk er erg naar uit om komend seizoen op volle kracht te spelen", vertelt passer-loopster De Vries.

De 25-jarige De Vries kwam in december 2016 over naar Zwolle, om na een langdurige schouderoperatie de draad weer op te pakken. Eerder speelde De Vries in de Verenigde Staten, Zwitserland en Zweden en was ze in Nederland onder meer actief voor Amstelveen en Weert. De passer-loopster is blij om aan Regio Zwolle Volleybal verbonden te blijven. "De club heeft heel goed voor mij gezorgd", vertelt De Vries. "Tijdens het revalideren en terugkomen van mijn schouderblessure heeft Zwolle mij alle mogelijkheden gegeven om te doen wat ik moest doen. Dit is een hele leuke groep meiden, met een gemotiveerde coach. Ik heb het erg naar mijn zin en hoop snel weer terug op niveau te komen."

Ook de 24-jarige Anneke Ykema, uitkomend op de middenpositie, speelt volgend seizoen in het shirt van Regio Zwolle Volleybal. Zij is net zo blij om in Zwolle te blijven. "Ik heb het enorm naar mijn zin. De organisatorische aspecten, de accommodatie en de supporters dragen hier ook aan bij. Met de aanstelling van Wilfried Groothuis en de nieuwe selectie ben ik ervan overtuigd dat we mooie dingen gaan laten zien." Daarnaast hoopt Ykema ook op persoonlijk vlak nieuwe stappen te zetten. "Ik wil mezelf weer verder ontwikkelen. Door de komst van Wilfried heb ik daar alle vertrouwen in."

Voor de 26-jarige Siska Hoekstra verliep het afgelopen seizoen door een blessure niet zoals gehoopt. "Ik ben daarom extra gemotiveerd om het nieuwe seizoen weer hard te werken en het beste uit mezelf te halen", stelt passer-loopster Hoekstra, die zich helemaal thuis voelt bij Regio Zwolle Volleybal. "We hebben naast een talentvolle en gedreven groep, ook vooral een ontzettend leuke groep. Ik denk dat we veel kunnen leren van Wilfried. Met Pascal Veneman en Eline Kieftenbeld daarbij staat er een enthousiast groepje trainers voor de ploeg, die ons alleen maar beter gaat maken en waarmee we grote stappen kunnen zetten. Er kunnen mooie dingen gaan gebeuren in Zwolle."

Coach Wilfried Groothuis is tot slot ook content met een langer verblijf van het drietal in Zwolle. "Ik ben erg blij dat Ester, Anneke en Siska ook komend seizoen weer in Zwolle te zien zijn. Met deze meiden er bij staat er een team dat past bij onze ambitie: een vaste waarde in de kampioenspoule zijn en doorgroeien naar de top van de eredivisie", aldus Groothuis.

Artikel delen:

Reageer