Maatje op Maat wint stimuleringsprijs

Zwolle – Maatje op Maat heeft de Rotarystimuleringsprijs Noord-Nederland 2017 gewonnen. Het project van Landstede werd ingediend door de Rotary Ommen-Dedemsvaart en won een geldbedrag van 10.000 euro. Maatje op Maat was genomineerd uit een totaal van negen inzendingen en moest het woensdagavond opnemen tegen drie andere genomineerde projecten. Zowel de publieksjury als de vakjury waren het erover eens dat Maatje op Maat een "maatje te groot was’ voor de overige genomineerden.

stimuleringsprijs.jpg

‘Met respect voor de drie andere nominaties’, zo benadrukte de gouverneur bij de prijsuitreiking. Het dichtst in de buurt van de winnende score (8,7) kwam nog het project rond het Apple Museum van Orvelte (7,7) ondersteund door RotaryClub Beilen. De andere genomineerde projecten waren "Meesterschap in Techniek" (RotaryClub Lelystad) en "Wisdom from Abroad" (RotaryClub Groningen-West).

Simpelweg een Maatje
"Soms sta je in een snel veranderende wereld die steeds meer eist, op een kruispunt in je leven, ben je even de draad kwijt, staat je motivatie op een laag pitje, zoek je naar eigen identiteit". Nieuwkomers maar ook anderen die het in deze drukke maatschappij moeilijk hebben met vragen, dilemma’s en uitdagingen, kunnen vaak met een luisterend oor, begrip en advies worden geholpen. Zo’n persoon die een stukje met iemand meeloopt en hem dan weer loslaat, heet simpelweg "een maatje", aldus Nabil Sahhar van Maatje op Maat.

De prijs van 10.000 euro wil Nabil (zoals in de spelregels van de Stimuleringsprijs staat) deels aanwenden om de aanpak van Maatje op Maat verder uit te rollen over het gehele district Noord Nederland.

 

Artikel delen:

Reageer