Demonstratiemars tegen Monsanto

Door Redactie

Zwolle – Zaterdagmiddag liepen ongeveer honderd mensen een demonstratiemars tegen Monsanto. De Mars tegen Monsanto is een wereldwijd fenomeen en wordt jaarlijks in ruim 400 steden en 40 landen gelopen.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1556.jpg
Foto’s: Marieke van den Berg

In 2015 liepen in Zwolle zo’n 400 mensen mee met de mars. Ook zaterdag werd de Mars gestart om 13:00 uur vanaf het Ter Pelkwijkpark. De Mars is een protest tegen de vrijhandelsverdrag CETA dat een verbod op het gebruik van Roundub belemmeren. Het hoofdbestanddeel van dit bestrijdingsmiddel is gebleken slecht voor de gezondheid en veroorzaakt waarschijnlijk kanker en Parkinson.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1536.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1527.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1520.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Demonstratiemars tegen Monsanto”

  1. Heel mooi ik ben ook faliekant tegen.
    Liever niet met mn bakkes in de krant of in het veelgelezen weblog. Daarom maar thuisgebleven

  2. 100 deelnemers? Dat is nou niet dat je zegt: Tjonge, wat een massaliteit.
    Twee jaar geleden[/url] waren er nog 400 deelnemers.
    Kunnen we concluderen dat het protest niet meer leeft?
    CETA is er al. TTIP gaat waarschijnlijk niet meer komen, maar dat maakt niet uit. De handel kan wel via de CETA-route omdat veel Amerikaanse bedrijven ook in Canada zitten.

  3. Jammer dat zoveel mensen, die het wel belangrijk vinden, thuis blijven, met zo weinig mensen kunnen we de wereld niet verbeteren, Ik liep daar met Stop Chemtrail shirt aan, want ook dat is zwaar gif, Laten we opstaan met z’n allen

  4. Eh, chemtrails? Dat zijn toch vliegtuigstrepen? Die strepen is voor zover ik weet gewoon condens. Niks aan de hand. (Nou ja, even buiten de grote hoeveelheden CO2 die vliegtuigen produceren, wat uiteraard wel een groot probleem is, dan.)

  5. TTIP, CETA, RoundUp, Monsanto, GMO, nu zelfs Chemtrails. Beter kiezen ze een helderder onderwerp. Nu is het een beetje tegen om tegen zijn.

  6. Over TTIP en CETA doen een hoop indianenverhalen de ronde waar een verstandig mens zich niet druk om maakt (of zou moeten maken). Over Monsanto (en RoundUp) mag men wel terecht kritisch zijn. Met GMO’s kun je alle kanten op (zelf vind ik het belangrijk dat ze in ieder geval gelabeld worden zodat ik als klant zelf kan beslissen) terwijl Chemtrails totale flauwekul zijn. Al deze onderwerpen zijn in ieder geval geen zaken die je op de grote hoop kunt gooien: er zijn vele nuances.

  7. Aangezien de gemiddelde klant absoluut geen flauw idee heeft wat GM inhoudt, maar wel erg makkelijk bang te maken is, ben ik tegen labellen. Alles wat op de Nederlandse voedselmarkt komt, wordt al getest door mensen die er verstand van hebben, dat hoeft en kan de klant niet beter doen.

  8. @Japser: zonder label ben ik alsnog tegen GMO’s. Alles wordt al gelabeld en juist voor GMO’s (die onderwerp van zoveel discussie) kan geen uitzondering gemaakt worden. De klant is koning en mag dus weten wat er in zijn voedsel zit. De klant heeft ook het recht om zelf te kiezen wat ie koopt: dat hoeven de multinationals niet voor hem te beslissen. Fabrikanten en GMO-sympathisanten moeten eens wat minder bang zijn voor hun eigen product: hoe denk je dat de angst van fabrikanten voor labels overkomt op de gemiddelde consument?

  9. Het is van tweeën één. Vrije keuze betekent dat de consument eerlijk geïnformeerd moet worden. Willen we fabrikanten verplichten om GM ingrediënten te vermelden, dan moeten we ook activisten verbieden om desinformatie over GM te verspreiden.

Reacties zijn gesloten.