Eerste editie Wijkfestival Zwolle-Zuid

Zwolle – Zwolle-Zuid beleeft op woensdag 24 mei, van 16 tot 20 uur de eerste editie van het eigen wijkfestival. Tijdens het evenement in het centraal gelegen wijkcentrum SIO (Thorbeckelaan 2) wordt een bruisend aanbod gepresenteerd van initiatieven en mensen die dit stadsdeel kleur geven.

Op het programma staan onder meer optredens van rapformatie Fakkelteit en improvisatieartiest André Besseling, zijn er sport- en spelactiviteiten van sportclubs en SportService Zwolle, is er een DJ-workshop door wijkbewoner Hans Stroeve en er is kindervermaak. Bovendien worden de uitkomsten van het gemeentelijke Buurt-voor-Buurtonderzoek voor Zwolle-Zuid en de wijkopgaves voor het stadsdeel besproken (om 16.30 en om 19 uur). Verder neemt oud-wijkbewoner Siem van der Weerd bezoekers met een historische presentatie mee naar ‘oud-Zuid’.

Hart van het festival is de interactieve informatiemarkt die verzorgd wordt door talrijke wijkbewoners en wijkwerkers. De opzet is dat wijkbewoners op een wijze die henzélf aanspreekt (verder) kennis kunnen maken met initiatieven die het leven in Zwolle-Zuid aangenaam maken. Het wijkfestival is een initiatief van de gemeente Zwolle, in samenwerking met de wijkenvereniging Zwolle-Zuid, welzijnsorganisatie Travers, stichting WijZ en het Sociaal Wijkteam. Het festival vindt plaats in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2.

Op de Facebookpagina Het verhaal van Zwolle-Zuid (link is external)is nu al actuele informatie over het aanstaande wijkfestival te vinden en tijdens het festival op 24 mei wordt daar regelmatig verslag gedaan.

Programma

16.00 uur – opening door wijkwethouder Jan Brink en het schoolkoor van De Octopus

16.00-19.30 uur – informatiemarkt 50-tal wijkorganisaties, interactief en met korte presentaties

16.00-19.30 uur – sport- en spelactiviteiten

16.15-18.30 uur – DJ (workshop) Hans Stroeve

16.15 uur – workshop ‘Zwolle 2030′ met onder meer Kinderplatform

16.30 uur – presentatie buurtonderzoek en wijkopgaves

17.00 uur – historische lezing oud-wijkbewoner Siem van der Weerd

18.00 uur – workshop ‘Zwolle 2030′ met onder meer De Fakkelteit

18.30 uur – optreden klezmerensemble L’ Chaim

19.00 uur – presentatie buurtonderzoek en wijkopgaves

19.30 uur – optreden De Fakkelteit

19.45-20.15 uur – interactieve one-manshow André Besseling

Bron: www.zwolle.nl 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer