Matige start Be Quick in nacompetitie

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Deto een nederlaag geleden. De ploeg ging met 0-2 ten onder. Tegen een tegenstander die minstens gelijkwaardig was komt de ploeg van Jan Locht en Rudi Fillet vlak voor rust op achterstand.

 4-470.jpg

Uiteindelijk wordt het doelpunt geboekstaafd als een eigen doelpunt van Emiel Brinkhuis. Het wordt een moeilijk verhaal als Ties van Wijk in de loop van de tweede helft met een rode kaart de kleedkamer moet opzoeken. Kort daarna maakt Shayesteh de 0-2 voor Deto. Daarmee leidt Be Quick weer eens een nederlaag, na acht wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest. Dinsdagavond zal in Vriezenveen de return plaatsvinden. Be Quick heeft dan uiteraard een klein wondertje nodig.

2.jpg
3.jpg

Artikel delen:
Reacties 55
 1. Nee, de afvallers van PEC gaan niet meer naar BeQuick. Maar dat was al bekend. Dat valt onder de categorie oud nieuws.


  ⚠️ Meld

 2. Wat is dat toch dat mensen anderen niets meer gunnen. Las pas een onderzoek van de postcode loterij waarin de vraag gesteld werd wat men liever had:
  1. ??50.000 winnen en de buren niets
  2. ??100.000 winnen en de buren ??150.000

  Je raadt het al, verreweg de meeste mensen kozen optie 1.

  Mijn voetbalvoorkeur is volgens mij ondertussen wel bekend, toch hoop ik dat Be Quick en andere Zwolse clubs het ook goed doen.
  Succes in ieder geval met de uitwedstrijd, hoop dat het nog omgedraaid kan worden!  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij vind BQ het niet zo erg. Dit is een toetje en met deze jonge ploeg (jaja student ;-)) zou het beter zijn om volgend jaar een goed seizoen in de 2e klas te spelen. BQ succes!


  ⚠️ Meld

 4. @ Swollenaer

  Daar heb jij een punt, van bijna degradatie naar de 3e klasse, van een periode in de 2e klasse. Deto was gewoon beter en terecht gewonnen.
  Nu hopen dat de groep bij elkaar blijft.


  ⚠️ Meld

 5. Hoe vaak is het BQ28 of een willekeurige andere club gelukt om de groep bij elkaar te houden?

  Inderdaad helemaal nooit natuurlijk.  ⚠️ Meld

 6. Wat is de definitie van bij elkaar houden? Denk dat Berkum dat aardig gedaan heeft, volgens mij maar twee spelers weg……


  ⚠️ Meld

 7. En eentje die lager gaat voetballen. Of dat BQ28 zal zijn weet ik niet zeker. Ik dacht nl dat hij in een lager team bij VVB zelf gaat spelen ivm studie. Wij wensen Timo veel plezier daar.


  ⚠️ Meld

 8. Doen ze toch goed daar bij Be Quik ieder jaar weer stappen er meerdere talenten over van de Vvb naar de buurman.Ik ben bang dat er iets structureels mis is bij de jeugdopleiding van Berkum.


  ⚠️ Meld

 9. Fijn voor Bq. De jeugdopleiding groeit niet meer en dus is iedereen welkom.

  De stroom afvallers van buurman PEC Zwolle is opdroogt. Die kiezen voor andere clubs.

  Blijf het transfernieuws volgen zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 10. Dat heb jij mis kwasiman alleen de beste talenten komen naar BQ de kneusjes blijven bij de buurman.

  Welkom bij de leukste voetbalclub van Zwolle.


  ⚠️ Meld

 11. Weer 2 afvallers die NIET de overstap naar BQ maken.

  Genemuider jeugdspeler Wiecher Beens maakt de overstap naar de PEC Zwolle Voetbalacademie en Matthias Breman en Jannick de Lange keren terug op het thuishonk. Dat maakt Sportclub Genemuiden bekend.  ⚠️ Meld

 12. Kan de persoon die hier loopt te verkondigen dat de afvallers van PEC Zwolle wel naar Be Quick gaat zich even melden aub. Die heeft wat uit te leggen.


  ⚠️ Meld

 13. Typisch dat die persoon zich nog altijd niet gemeld heeft. Hij is misschien nog bezig met het schrijven van het wedstrijd verslag van de return Deto – Bq


  ⚠️ Meld

 14. Tja onze succes supporter laat zich nu aardig in zijn kaarten kijken. Het mag geen verassing zijn dat hij uitgerekend nu helemaal niets meer van zich laat horen.
  Ook het feit dat zijn clubje jeugdspelers blijft benaderen om voor ‘de leukste club van Zwolle’ uit te komen blijft hij maar ontkennen.
  De rest van Zwolle en omgeving weet wel beter. Zijn clubje zal als deze ontwikkeling niet gestuit wordt uiteindelijk een fusieclub worden met sv HTC.


  ⚠️ Meld

 15. Als een dief van de nacht is hij er vandoor. Wat een triest kereltje was dat toch. Blij dat we daar eindelijk van verlost zijn.


  ⚠️ Meld

 16. Wat een treurig blog is dit aan het worden. Het lijkt wel of de vvB(oter op het hoofd) dit allemaal organiseert.


  ⚠️ Meld

 17. Waar blijft dat wedstrijdverslag nou toch. Het laatste bericht van het officiele twitter account van de club staat te lezen dat Veldman de 0-1 maakt tegen DETO. Daarna niets meer. Heel vreemd. Ik begin me nu echt zorgen te maken. Dit vind ik niet normaal.


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door Ronnie Morssink, op 26 mei 2017 12:47
  Waar blijft dat wedstrijdverslag nou toch. Het laatste bericht van het officiele twitter account van de club staat te lezen dat Veldman de 0-1 maakt tegen DETO. Daarna niets meer. Heel vreemd. Ik begin me nu echt zorgen te maken. Dit vind ik niet normaal.

  En ik vind het niet normaal dat oeverloze gezever van volwassen(net kinderen) over een verslagje. Zou zeggen stap op je fiets en ga zelf informeren, heb jij niets beter te doen dan je dag indeling met dat gewauwel in te delen. Ik zou me maar zorgen om je jezelf maken. je komt namelijk niet over als een ,,,, helder licht,,,.


  ⚠️ Meld

 19. L@urentine

  Waarom zo’n venijnige reactie van je. Ronnie stelt een normale vraag en geeft aan zich zorgen te maken over de ontstane situatie. En dan reageer jij als door een wesp gestoken. Ik vind je reactie nogal overtrokken.

  Geniet van de zon en het mooie weekend.


  ⚠️ Meld

 20. Het is super gezellig op Terschelling. Vrolijke mensen en fantastische live muziek. Gratis condooms bij een biertje.
  Aanrader voor dit zonnige weekend.


  ⚠️ Meld

 21. DETO TWENTERAND DOOR IN NACOMPETITIE NA TERECHTE WINST OP BE QUICK??28

  Na de verdiende 0-2 overwinning in Zwolle op Be Quick??28, won DETO dinsdagavond op eigen veld ook de return met 2-1. Waar DETO zaterdag de bovenliggende partij was en vrij eenvoudig won, daar ging het de ploeg van trainer Jos van der Veen op sportpark ⤝Het Midden⤝ beduidend lastiger af. Doordat Be Quick ??28 uit met een andere spelintentie de wedstrijd aanging dan afgelopen zaterdag, leek het of DETO niet goed en niet scherp aan de wedstrijd begon. Na een tegenvallende eerste helft waarin niet gescoord werd, kwamen de gasten 10 minuten na rust op voorsprong en brachten ze de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Gelukkig was DETO na de verrassende achterstand tijdig bij de les en zette het via mooi uitgespeelde goals van Qays Shayesteh en Frank Smit de wedstrijd in de slotfase alsnog naar haar hand. Hierdoor bereikte DETO Twenterand ,door twee goede overwinningen, de 2e ronde van de Nacompetitie.

  Matige eerste helft.

  DETO begon het tweede duel tegen Be Quick??28 minder goed dan de eerste. Er werd onnauwkeuriger gespeeld en soms onnodig balverlies geleden, waardoor DETO niet in haar spel en aan het voetballen kwam. Het was Sander Aarten, die in de 3e minuut het eerste waarschuwingsschot los liet, hij schoot echter recht in de handen van DETO doelman Anthony van Zaltbommel. Be Quick wist haar spel niet in echte kansen om te zetten en de DETO verdediging hield zonder moeite stand. Halverwege de eerste helft hervond DETO zich enigszins en kreeg het twee grote kansen om de score te openen. Na een half uur verscheen Lesley Nahrwold, na een mooie één-twee met Qays Shayesteh, vrij voor het Be Quick doel, waarna hij hard op doelman Wibo van Dijk schoot. Twee minuten later plofte een van richting veranderd schot van Lesley op de buitenkant paal. Het waren de hoogtepunten in een vrij solide eerste helft. Kort voor rust zag Tom Smoes zijn inzet door Wibo van Dijk gepakt worden en schoot Sander Aarten aan de andere kant ruim over. Op slag van rust is het Qays Shayesteh, die de bij de tweede paal de geheel vrijstaande Mike Kerr op maat bediende. In plaats van direct uit te halen had Mike bij de aanname te veel tijd nodig, waardoor de Be Quick verdediging nog kon ruimen. Waarna beide ploegen na een veel energie kostende eerste helft gingen rusten met de brilstand.

  Uitgespeelde aanvallen.

  Ook na rust had DETO moeite met Be Quick??28 , hoofdzakelijk omdat het zelf vergat te voetballen. Nadat Be Quick een vrije schietkans langs de kruising had geschoten kwamen de gasten in de 55e minuut op voorsprong. Sander Aarten legde bij de achterlijn drie DETO verdedigers in de luren, waarna zijn voorzet van dichtbij kon worden binnengelopen door Yordi Veldman. Doordat verrassende doelpunt van de gasten was de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Gelukkig was DETO na de tegentreffer snel bij de les en hervond het zich. In de 66e minuut werd Qays Shayesteh, na een mooie loopactie, vrij richting Be Quick doel gezet, zijn breedtepass op de meegekomen Tom Smoes was net iets te hard, waardoor Tom niet goed uit kwam en de bal naast het lege doel schoot. Twee minuten later wist keeper van Dijk met de nodige moeite een verdwaalde voorzet van Rene Nijhof te verwerken, waarna Tom Smoes de rebound net naast het doel werkte. Na een prachtig uitgespeelde aanval werd even later door Mike Kerr vrij voor doel naast geschoten. Doordat Be Quick meer en meer ruimte weg gaf, leek de gelijkmaker in die fase een kwestie van tijd. De voor de hand liggende gelijkmaker viel uiteindelijk in de 75e minuut, na weer een mooie uitgespeelde aanval, gaf Frank Smit de bal mee aan Qays Shayesteh, die na het uitspelen van zijn directe tegenstander de bal langs Wibo van Dijk in het doel joeg : 1-1. Na die treffer was het gedaan met Be Quick, dat het geloof in een goede afloop zichtbaar had verloren. DETO deelde tien minuten voor tijd de genadeklap uit, het was Mike Kerr die door kwam en Frank Smit in de zestien vond, de DETO topscorer rondde vervolgens resoluut af en schoot zo zijn ploeg definitief naar de volgende nacompetitieronde. DETO had in de slotfase de score nog verder op kunnen opvoeren tegen het uitgerangeerde Be Quick, maar de nauwkeurigheid ontbrak.DETO won uiteindelijk toch nog dik verdiend van een strijdend Be Quick en mag in de volgende ronde aantreden tegen SV Lelystad??62 dat over twee wedstrijden sterker bleek dan Enter Vooruit. Na de 4-1 winst in Lelystad zaterdag wonnen de gasten dinsdagavond ook in Enter met 3-4 na een snelle 2-0 achterstand.

  Zaterdag 27 mei gaat DETO eerst op bezoek in Lelystad, waarna op zaterdag 3 juni de return zal plaatsvinden op sportpark ⤽Het Midden⤝ in Vriezenveen. De winnaar van dit tweeluik speelt volgend seizoen eerste klasse.

  :'(


  ⚠️ Meld

 22. Wat is dat toch met nacompetitie en het complex aan het Stadionplein. Nu verliest CSV’28 er kansloos met 0-2.

  Of komt dat enkel en alleen maar door de toevoeging ’28’ achter de clubnaam. Maar goed dat Olympia’28 daar haar nacompetitiewedstrijden niet hoeft te spelen. Dan wisten we nl de uitslag al.

  0-2 Kansloze nederlaag!


  ⚠️ Meld

 23. Wvf is de laatste tijd erg actief op de transfermarkt. Als haar studerende jeugdleden nu maar niet gaan lopen en vrijwillig de overstap naar BeQuick zullen maken. Dat zou broedermoord zijn.  ⚠️ Meld

 24. Onmachtig CSV-1 doet zichzelf tekort

  Onder bijna tropische omstandigheden speelde CSV ??28 zijn eerste duel in de nacompetitie tegen cvv Achilles uit Enschede. Vanwege het eigen Isa?c de Groot Toernooi speelde CSV ??28 deze wedstrijd op de winderige accommodatie van stadgenoot Be Quick ??28.

  Het werd een uiterst teleurstellende wedstrijd voor de oranjehemden, die deze middag van Achilles een lesje kregen in effectiviteit en rendement.

  Achilles was duidelijk niet van plan om zich veel met het opzetten van aanvallen te bemoeien, trok zich terug rond de eigen 16 en loerde daarbij op de counter, meestal opgezet door verre uittrappen van de overigens uitstekende doelman Reinds.

  CSV ??28 had veel balbezit maar de ploeg verviel in de oude fout door niet direct te spelen, maar de bal te willen brengen. Postbode voetbal dus.

  De thuisploeg was verre van effectief en zag geen kans om de mogelijkheden die er zeker waren, in goals om te zetten.

  Achilles kwam na 13 minuten op voorsprong toen de verdediging van CSV ??28 niet resoluut ingreep. Spits Rudolf Oostindie kapte twee CSV-verdedigers uit en kon vervolgens in de verre hoek scoren (0-1).

  CSV ??28 zette direct de achtervolging om met nog meer postbezorgers naar voren te dribbelen. Het dichtst bij succes was Isa Luhukay die uit een voorzet van Jamiro Oortwijn leek te gaan scoren maar doelman Reinds tikte met een knappe reactie de bal via de lat over zijn doel. Ook een verrassend schot van Michel Lassche in de korte hoek werd een prooi voor Reinds. Daarna volgden kansen voor Dewi Speek (2 x) en Mohammed el Bouhni, maar de Enschedese goalie bleef overeind. Achilles zocht alleen in het slot van de eerste helft met meer nadruk het doel van CSV ??28, maar doelman Alex Grafhorst pareerde een schot van Bram Egberink, waarna Daan Dokter over schoot.
  In de tweede helft kwam Gework Petrosjan in de ploeg voor Brian Lachenal. De ploeg ontwikkelde nog meer druk maar Dewi Speek schoot over en een schot van Nathanaël Leiwakabessy werd door doelman Reinds weg gebokst. In de tegenstoot pakte CSV-doelman Alex Grafhorst een schot van de uitgebroken Job ter Horst en even later was Grafhorst opnieuw op zijn post toen Frank ter Horst met een listig hakje in stelling werd gebracht. Na een mooie actie van Joshua Rahajaan werd Dewi Speek aangespeeld maar de Enschedese sluitpost verwerkte diens schot tot hoekschop. Daaruit schoot Gework Petrosjan net naast. In de 66e minuut verhoogde Achilles de score toen Jamiro Oortwijn veel te zacht terugspeelde. Job ter Horst pikte de bal op en schoot raak (0-2). CSV ??28 speelde daarna alles of niets, bracht met Jabir Mazouz en Redouan Akloud verse aanvallende krachten in de ploeg ten koste van een verdediger. Met nog 10 minuten op de klok leek die wissel succes te hebben. Redouan Akloud zette scherp voor en bij de tweede paal kwam Jamiro Oortwijn net de laat om de bal binnen de glijden. In de slotfase werd een inzet van Jabir Mazouz van de lijn gehaald, werd een kopbal van Sam Weggemans een prooi voor de doelman en leverde een schot van Michel Lassche niets op. Bijzonder jammer dat Lassche in die fase tegen een domme gele kaart aanliep, waardoor hij het duel in Enschede van de kant moet bekijken.
  Algehele conclusie: De sterkste ploeg wint niet altijd. Toch was de nederlaag niet onterecht omdat Achilles uiterst effectief zijn (weinige) kansen benutte en CSV ??28 dat juist naliet.
  Op zaterdag 3 juni krijgt CSV ??28 in Enschede een tweede kans om iets recht te zetten. Het duel op het veld van Achilles begint om 14:30 uur.
  Klik hier voor de foto’s

  Door: Maurits Vermeulen  ⚠️ Meld

 25. Teleurstellend resultaat maar ook FC Utrecht won toch nog van AZ na een 3-0 achterstand in de nacompetitie.

  Het is en blijft een Wondere Wereld.


  ⚠️ Meld

Reageer