Eric van den Ham NL kampioen Survivalrun

Zwolle – Een hardlooproute van 8km door de natuur om Dronten in combinatie met talloze spektaculaire hindernissen vormde een prachtig décor van de op één na laatste wedstrijd van competitie in de Topklasse Korte Survivalrun. (KSR) De eerste startgroep ging er zoals gebruikelijk keihard van start.

eric_hakken_survivalrun_dronten.jpg

Thor Zwolle liet zich gelden met vier atleten bij de top 15. Eric van den Ham legde beslag op de 3e plek overall en 1e plek veteranen. Met deze wedstrijd wist Eric álle wedstrijden in deze veteranencompetitie te winnen en prolongeerde daarmee zowel de 3e plek in het algemeen klassement Topklasse senioren als het Nederlands kampioenschap Topklasse KSR veteranen. De warme omstandigheden deerden de goed getrainde atleten niet aangezien het hardloop- en klimtempo erg hoog was. Bij het onderdeel houthakken moest een enorm dike stam doormidden gehakt worden om vervolgens de twee stukken een kilometer lang mee te tillen. Dit onderdeel bleek voor een groot deel de uitslag te beïnvloeden. 

Ondanks zijn routine verloor ook Eric van den Ham hier aanzienlijk veel tijd. Werner Valk was de terechte winnaar overall en zijn voorsprong bleek na het hakken onoverbrugbaar. Met 38 hindernissen over een afstand van 8km bleek de Dronterlandrun een inmiddels niet te onderschatten wedstrijd met een meer dan goede organisatie en een paar prachtige hindernissen middenin de natuur. Met deze overwinning stelde Eric van den Ham de eindoverwinning bij de veteranen in de topklasse veilig voor directe concurrent Bas van Dokkum uit Groningen. De 3e plaats is nog niet definitief bepaald waar de allerlaatste wedstrijd van het seizoen de doorslag moet geven. Veel atleten werden positief verrast door de mooie natuur midden in het polderlandschap. De atleten moesten vaak door het water wat met deze temperatuur erg welkom was. THOR Zwolle presteerde zoals gezegd tijdens deze run erg goed door met vier atleten bij de top 15 te eindigen met Harm-Jan Sietsma (15e), Jordy Vijfschaft (11e), Joost Holterman (10e) en Eric van den Ham. (3e/1e) Volgend weekend staat het Friese De Knipe weer in het teken van Survivalrun waarbij zowel de Jeugd-, Korte-, Midden-lange- als de Lange Survivalrun wordt gelopen. Voor Thoriaan Dries Kelderman spant het er dan erg om in de strijd om het kampioenschap Topklasse Midden-Lange Survivalrun veteranen. (MSR) Zodra Dries met anderhalve minuut voorsprong op directe concurrent Mark Kerssies uit Westerbork weet te finishen prolongeert óók hij zijn Nederlandse titel. Op zaterdag 27 mei ontvangt in ieder geval Eric van den Ham de beker van de Nationale competitie Topklasse KSR uit handen van voorzitter Survivalrun Bond Nederland Mark Huizinga. Voor THOR Zwolle zou het prachtig zijn als er op zondag 28 mei nog een 2e beker meegaat naar Zwolle.

Artikel delen:

Reageer