M.A.L-parcours tijdens ‘Woest’

Zwolle – Een team van 17 masterstudenten van ArtEZ nemen het publiek mee op een route met een kettingreactie van kunstbelevingen tijdens Festival WOEST. Zij hebben zich twee jaar lang gebogen over de vraag "Hoe moet kunsteducatie er uit zien?" Op basis van dit onderzoeken is een mentale wasstraat gemaakt met als achterliggend idee dat kunst een uitnodiging is. Een uitnodiging tot ontmoeting.

Naast individueel moeten de studenten, om hun master met goed gevolg te kunnen behalen, ook collectief afstuderen in hun 2e jaar. De richting van het collectieve afstuderen wordt door de studenten gezamenlijk, op basis van de verschillende- en/ of juist gedeelde interesses en specialisaties bepaald. Het doel van dit collectieve afstudeerproject is het brengen van een gezamenlijk kunst-educatief product naar een publiek. 

Dit jaar staat het collectief afstuderen in het teken van ontmoeten en vindt plaats tijdens festival WOEST onder de titel M.A.L. Een festival waar dit jaar het geven van labels en het juist ontdoen van die labels een prominente plaats inneemt. Bezoekers worden uitgedaagd vooral niet te veel praten over ontmoetingen, maar het te doen en beleven.

Meer informatie over festival WOEST:festivalwoest.kunsteducatienederland.nl.

Artikel delen:

Reageer