Zwolle en de Hanze

Zwolle – Hoe belangrijk waren de Hanze eigenlijk? En welke positie nam de Stad Zwolle in de Hanze in? Zwolle-kenner en auteur Frank Inklaar zal tijdens de lezing ‘Zwolle en de Hanze’ op vrijdag 9 juni 2017 op deze vragen ingaan.

wettigingsbrief_bij_wederopname_zwolle_in_de_hanze_1407.jpgWettingsbrief 

Tijdens de lezing vertelt Frank Inklaar meer over Zwolle en de Hanze. Er volgt een vraaggesprek met Historisch Centrum Overijssel directeur Arie Slob en er is ruimte om vragen te stellen vanuit het publiek. Er worden ook documenten uit die tijd getoond. De avond wordt muzikaal omlijst door het Zwolse a capella koor ‘De Inn-Singers’ onder leiding van Jos Wijmans. Het koor treedt op in kledij uit de Hanzetijd.  

Van 15 t/m 18 juni 2017 worden in buurgemeente Kampen de 37e Internationale Hanzedagen georganiseerd. Kampen is gastheer van vertegenwoordigers van 120 Europese Hanzesteden, waaronder Zwolle.

Praktische informatie
De lezing op vrijdag 9 juni 2017 vindt plaats in Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3 in Zwolle. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. Je kunt je aanmelden voor deze lezing via www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities.

Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

 

 

Artikel delen:

Reageer