Spannende afsluiting Bruggenproject

Zwolle – Vier dagen hebben de leerlingen van de 2A, 2HA en 2H klassen, in plaats van reguliere lessen, gewerkt aan het Bruggenproject. Dit project, opgezet door de secties wiskunde, techniek en natuurkunde van de Thorbecke, kent voor de leerlingen een flink aantal interessante activiteiten. Dinsdagmiddag 23 mei is de grote spannende afsluiting van het Bruggenproject: de sterktemeting van door de leerlingen zelfgebouwde bruggen!

Voor het Bruggenproject werden de klassen verdeeld in groepjes. Elk groepje leerlingen nam deel aan diverse onderdelen; De bruggentocht: een fietstocht langs meerdere bruggen van Zwolle met opdrachten over materialen, overspanning, hoogte, vorm en werking van een brug. Een wiskundeopdracht: ‘Herken in bruggen de vorm van een parabool’. En een aantal natuurkundige opdrachten. Hierbij kwamen de leerlingen meer te weten over krachten en het verband tussen stevigheid en vorm van bruggen en werd extra aandacht besteed aan de hang- en tuibrug. 

Ten slotte, op de laatste dag van het Bruggenproject, vindt de spectaculaire afsluiting plaats, namelijk de ‘Sterktemeting’ van door de leerlingen zelfgebouwde bruggen. Superspannend, want deze bruggen, gemaakt van spaghetti, balsahout, ivoorkarton of piepschuim, worden getest tot ze het begeven! De groep die de sterkste brug -per materiaalsoort- heeft gebouwd wint een prijs!

Artikel delen:

Reageer