Vijfde editie Minstrel Festival

Zwolle – Zaterdag 3 juni zijn er optredens van nationale en internationale bands op diverse locaties in Assendorp. Dit alles onder de al vijf jaar wapperende vlag van het Minstrel Festival.

minstrel17_poster_online.jpg

De opzet is, net zoals de voorgaande jaren, kleinschalig en verrassend van aard. Een heel aantal enthousiaste acts presenteren zich rondom het Assendorperplein in woonkamers en het sfeervolle eetcafé van Sociaal-Culturele Vereniging Eureka en in de kerk van het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Het Minstrel Festival is ooit begonnen als eenmalig low budget feestje voor en door bewoners van de wijk Assendorp in Zwolle. Dankzij de inzet van vele huiskamereigenaren, vrijwilligers en kloosterlingen is het festival uitgegroeid tot een jaarlijks festival en een gemoedelijke tegenhanger van ‘groot, groter, grootst’ evenementen. Voor het Minstrel Festival is het belangrijk dat mensen meegaan in de beleving en sfeer die muziek met zich mee brengt.

Folk Road Show, de ‘hoofdact’ van het festival, treedt op in de imposante neo-gotische kerk van het Dominicanenklooster. De optredens in de huiskamers zijn akoestisch. In de kerk licht versterkt. Dit jaar is het festival internationaler dan ooit. Met artiesten uit IJsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en natuurlijk Nederland. Na de optredens in de huiskamers en kerk is er in Eureka een afsluitend feest met de band The Hazzah, die na de luistermuziek in de huiskamers met hun opzwepende beat ongetwijfeld de beentjes van de vloer krijgt.

Dit jaar treden de volgende bands en muzikanten op: Sigurvin Sigurdsson (ISL), The Devil’s Tiny Chains (DN), Cavan Moran (GB), Ruud Fieten (NL), Dom Colmé (FR), The Hazzah (NL), Folk Road Show (CA/NZ/NL), Joost Dijkema (NL) en Timo de Jong (NL). Het Minstrel Festival biedt in totaal plaats aan 150 bezoekers. Het is zaak snel kaarten te kopen want eerdere edities van het festival waren stuk voor stuk uitverkocht. Het Minstrel Festival vindt plaats op zaterdag 3 juni. Tickets kosten 15 euro. De kassa in Eureka aan het Assendorperplein 9 is open vanaf 17:00 uur. Aanvang van concerten in de huiskamers is om 19:00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.minstrelfestival.nl / info@minstrel.nl / tel: 038-4233419

Artikel delen:

Reageer