Zwemloop in het Openluchtbad in Zwolle

Zwolle – Vandaag, woensdag, 24 mei, wordt er in het Openluchtbad in Zwolle een zwemloop georganiseerd. Deze zwemloop is één van de activiteiten in het kader van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Bij de zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in één van de twee 50 meterbaden van het Openluchtbad. Daarna lopen ze één of meerdere rondes over en rond het terrein van het zwembad. ’s Middags zijn er twee afstanden voor de jeugd, ’s avonds zijn de senioren aan de beurt. De zwemloop wordt georganiseerd door Terp 3, in samenwerking met TV Triade, ZV 44 en Sportservice Zwolle.

De zwemloop is een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het Openluchtbad, dat net weer geopend is. Daarnaast is de zwemloop een mooie laagdrempelige kans om kennis te maken met de triathlonsport. Voor kinderen van 8 jaar en ouder (geboren in 2009 of eerder) zijn de afstanden 100 m. zwemmen en 1 km. lopen. Zij starten om 16.00 uur. Voor kinderen van 12 jaar en ouder (geboren in 2005 of eerder) zijn de afstanden 200 m. zwemmen en 2 km. lopen. Deze serie start om 16.30 uur. ‘ s Avonds kan iedereen van 16 jaar en ouder (geboren in 2001 of eerder) meedoen aan de zwemloop over 500 m. zwemmen en 5 km. hardlopen. De eerste start (met alle dames) is dan om 20.00 uur, de tweede serie start om 20.45 uur.

 

Na-inschrijving op de dag zelf kan nog, tot een kwartier voor de start. De kosten zijn 5 euro voor de jeugd en 10 euro voor de langste afstand. Meer informatie over de zwemloop staat op www.terp3.nl/zwemloop.

Artikel delen:

Reageer