CCC krijgt Europese prijs uitgereikt

Zwolle – Deze week hebben de leerlingen en docenten van het Carolus Clusius College (CCC) de prijs voor het beste eTwinning-project ontvangen. Het project Migrants and Refugees werd uit meer dan 500 projecten gekozen. De prijs werd uitgereikt tijdens een celebration ceremony op het CCC.

celebration_ceremony_2_1.jpeg 

Gezamenlijk internationaal project met impact
‘Wij zijn als school trots dat het eTwinningproject Migrants and Refugees, dat ontwikkeld is door onze docenten Amanda van Dijk en Bart Tip, uit meer dan 500 projecten gekozen is als beste eTwinning-project’, aldus Jacqueline Drok, directeur van het CCC.

Docente Amanda van Dijk, docent Kunst en coördinator Tweetalig onderwijs, was samen met haar collega Bart Tip (docent Engels) trekker van het project dat zij met collega’s uit Duitsland, Frankrijk en Noorwegen uitvoerde. Amanda van Dijk: "Ik ben trots op mijn leerlingen en erg blij met deze prijs. De essentie van ons project was leerlingen bewust te maken van het vluchtelingen- en migratievraagstuk in Europa en ze aan het denken te zetten. Het gaat er niet om dat zij allemaal dezelfde mening moeten hebben, maar wel dat ze zich kunnen verplaatsen in iemand anders."
Tijdens de celebration ceremony werden certificaten uitgereikt en kregen de leerlingen een tablet cadeau. Amanda van Dijk en Bart Tip ontvingen naast het certificaat een brief van staatssecretaris Sander Dekker, waarin hij hen feliciteerde met de behaalde prijs en vol lof sprak over het project.

Mondiaal vraagstuk teruggebracht naar persoonlijke beleving
De leerlingen onderzochten als reporters feiten en meningen rond het vluchtelingenvraagstuk. Als slotstuk van het project maakten ze een digitaal magazine. Het tijdschrift is een mooie verzameling van artikelen, met feiten over vluchtelingenstromen en vestigingslanden, compleet met kaartjes en grafieken. Maar ook met persoonlijke stukken: de leerlingen hebben zelf vluchtelingen en migranten geïnterviewd en ook in hun eigen familie blijken de roots vaak elders te liggen. Het zijn voor velen eye openers. Recensies en foto’s maken het magazine compleet en geven een goed beeld van het project, waar ook kunst en literatuur bij zijn betrokken.

 

Artikel delen:

Reageer