Zaterdag opening Herman Brood Experience

Zwolle – Het heeft even geduurd, maar na een lange aanloopperiode is het zover. In het bijzijn van weduwe Xandra wordt zaterdag as. de Herman Brood Experience officieel geopend. Dat gebeurt op passende wijze: met een popconcert op de stoep van de Fundatie, tegenover de Herman Brood Experience, aan de Blijmarkt in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur.

Bromance, de nieuwe soul en bluesband van drummer Hans la Faille, zal onder meer een aantal rocknummers van Herman Brood and his Wild Romance plus eigen werk ten gehore brengen. Zwollenaar La Faille (ex-Sweet ‘d Buster en Cuby and The Blizzards) is een oud-jeugdvriend van Brood. Hun vriendschap gaat terug naar hun kinderjaren in de Fuchsiastraat. Bromance, hetgeen vriendschap tussen jongens en mannen betekent, is dus een toepasselijke naam bij de feestelijke gebeurtenis van zaterdag.

Eigenaar Ivo de Lange van de Herman Brood Experience en ook afkomstig uit de stadswijk Pierik heeft jarenlang geijverd voor een eerbetoon in zijn geboorteplaats aan wijlen zijn vriend en zakenpartner. De nagedachtenis van de in 2001 overleden rockster en beeldend kunstenaar is prachtig verwerkt in het voormalige Cele Complex met veel schilderijen, oude privéspullen van Brood, allerhande Broodproducten en gadgets. De Herman Brood Experience is zaterdag van 11.00-17.00 uur en 21.00-23.00 uur geopend.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer