Gemeenteraad komt naar Assendorp voor wijkanalyse

Op woensdagavond 12 december 2007 komt de gemeenteraad van Zwolle naar Assendorp om met wijkbewoners te praten over de wijk nu en in de toekomst. Aan de hand van deze gesprekken wordt een wijkanalyse opgesteld met daarin de plannen voor Assendorp voor de komende vier jaar.

De gemeenteraad heeft op woensdag 21 november al gesproken met enkele bewoners van Assendorp die goed weten wat er speelt in de wijk.   Naar aanleiding van dit gesprek zijn de volgende thema´s geselecteerd waar de raad woensdag 12 december a.s. met de wijkbewoners over verder wil praten:

·         Bouwplannen in en om de bestaande wijk: wat vindt u als Assendorper belangrijke aandachtspunten, zijn er alleen maar bedreigingen of ook kansen?

·         Sociale binding in de wijk: samen voor de wijk, hoe doen we dat/wat heeft u daarvoor nodig?

·         De druk op de wijk: wonen, spelen, parkeren en groen, heeft u als Assendorper hiervoor oplossingen?

Bij deze thema´s wil de gemeenteraad samen met de wijkbewoners aandachtspunten formuleren die uitgewerkt moeten worden in de wijkanalyse. De stem van de wijkbewoners is doorslaggevend in de keuze voor de aandachtspunten. Daarom worden wijkbewoners van Assendorp die willen meedenken over de toekomst van hun wijk uitgenodigd om op woensdagavond 12 december naar de Landstede, locatie Fuchsiastraat te komen. Daar staat vanaf 19.15 uur de koffie klaar en het programma begint om 19.30 uur. 

Na deze avond wordt de wijkanalyse opgesteld. Zodra de wijkanalyse klaar is, worden wijkbewoners opnieuw uitgenodigd om hierover hun mening te geven. Aan de hand van de terugkoppeling van de wijkbewoners op deze bijeenkomst neemt de gemeenteraad een besluit over welke plannen de komende vier jaar in Assendorp worden uitgewerkt.

Artikel delen:

Reageer