Informatie- en schrijfavond tegen ontbossing

Zwolle – Ter ondersteuning van een actie van Milieudefensie/ Earth Alarm faciliteert de Milieuraad Zwolle op dinsdag 6 juni, vanaf 19.00 uur- 21.00 uur, een avond over de ontbossing ten behoeve van palmolie. Deze avond vindt plaats in het kantoor van de Milieuraad. Dit is in het ‘zebragebouw’ van Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1 , Zwolle.

Palmolie wordt verwerkt in heel veel alledaagse producten zoals zeep, shampoo,pindakaas, sauzen , cosmetica, enzovoorts. Palmolie is ook populair als biomassa voor de opwekking van ‘groene’ stroom en als ingrediënt voor biodiesel en bio kerosine. Voor de winning van palmolie worden vele boeren in Zuid Amerika onteigend en gaan er vele eco-systemen, via ontbossing, verloren.

De Milieuraad vindt, met Milieudefensie, dat hieraan iets moet worden gedaan en faciliteert daarom deze avond. Allereerst wordt er een film vertoond van ongeveer een half uur die het probleem in kaart brengt.

Daarna kan iedereen een brief schrijven aan de Nederlandse regering met de vraag om dit probleem aan te pakken. Er zijn voorbeeldbrieven beschikbaar. ook is er informatie beschikbaar hoe Zwollenaren zelf als consument kunnen bijdragen aan het tegengaan van ontbossing. Achtergrondinfo: https://milieudefensie.nl/ontbossing/wat-jij-kunt-doen.

Wie belangstelling heeft kan meer informatie krijgen via info@milieuraadzwolle.nl.

Aanmelding is niet nodig.

Artikel delen:

Reageer