Muzikale Nederlandse top komt naar Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert Muziekvereniging Excelsior Westenholte voor de 20e keer het IJsselfestival in Het Anker in Westenholte. Een festival bedoeld voor harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten, op alle niveaus en vanuit alle geledingen.

top.jpg

Voor de jubileumeditie is gekozen om het IJsselfestival eenmalig in een andere vorm te gieten. Het IJsselfestival in 2017 staat volledig in het teken van het WMC, het befaamde Wereld Muziek Concours, dat van 6 tot 30 juli 2017 in Kerkrade wordt gehouden. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands, harmonieën, fanfares en brassbands, slagwerkensembles met hun dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname. Voor deelnemende harmonie- en fanfareorkesten en brassbands uit Nederland bestaat op zaterdag 10 juni 2017 de mogelijkheid om tijdens het IJsselfestival een try-out concert voor het ‘WMC – Breathing the World’ te verzorgen.

Het optreden van ieder orkest wordt door de juryleden Arnold Span en Jan Bosveld beoordeeld en in een zogenaamd "kritisch" verslag vastgelegd. Dit verslag wordt aan het eind van het festival uitgereikt en door de jury (kort) mondeling toegelicht. Het aantal aanmeldingen voor het IJsselfestival 2017 heeft alle verwachtingen overtroffen, want de Nederlandse top komt naar Zwolle. Maar liefst vier Nederlands kampioenen bevinden zich onder de deelnemende verenigingen.

Aan het middagprogramma, dat om 14.30 uur begint, nemen de volgende orkesten deel:
2e divisie: CMV "Excelsior" Grijpskerk olv Andries de Haan en Fanfare Wilhelmina Eisterein olv Pieter Bosma.
1e divisie: Muziekvereniging "Excelsior" Westenholte olv Marten van der Wal.

Het avondprogramma begint om 18.30 uur. Hieraan nemen de volgende vier 1e divisie orkesten deel:
Fanfare "De Eendracht" Den Ilp olv Marcel Visser; CMV "Excelsior" Schraard olv Thom Zigterman; CMV "Eendracht maakt Macht" Oudega olv Piet Groeneveld en Het Fanfare Collectief Alblasserdam olv Jurgen Nab.

De volgorde van optreden wordt zowel voor het middag- als voor het avondprogramma door loting vastgesteld.
Het IJsselfestival wordt gehouden in Het Anker en de entree bedraagt € 5,– p.p. vanaf 12 jaar.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Alweer zo’n mooi populair muziekfestival. De belangstelling is enorm.

    Wie wil de vaderlandsche top van de harmonie-, fanfare- en brassband orkesten niet zien voor maar 5 Eurootjes?

    Bij sommige danseventen heb je daar alleen maar een pilsje voor.    ⚠️ Meld

Reageer