Roeirace op ruige Waddenzee

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, heeft afgelopen vrijdag, 26 mei, met twee teams de Waddenzee overgestoken tijdens de jaarlijkse Harlingen-Terschelling Roeirace.

hjbe170526602.jpgFoto: De dames Ijsselkr8 in roeisloep d’Isela roeien door de golven op de Waddenzee tijdens de roeiwedstrijd Harlingen-Terschelling  

De vrijdag na hemelvaart is traditioneel de dag van de legendarische Harlingen-Terschelling Roeirace, de koninginnerace onder de sloeproeiwedstrijden. Deze roeiwedstrijd van 33 kilometer gaat over de Waddenzee van Harlingen naar Terschelling. Hattem Roeit stond dit jaar met twee sloepen aan de start, met het team Dames IJsselkr8 in d’Isela en een gemengd gelegenheidsteam in roeisloep de Wijsselland.

hjbe170526601.jpg 

Bij de start van de race was het mooi weer weer. Echter vrij snel na de start kwam de wind opzetten en zorgde voor een flinke golfslag. Hier hadden beide teams behoorlijk last van. "Het was echt een gevecht met de golven, tjonge jonge" zei Mieke Steenhuis, slagroeister in het damesteam na afloop van de race. De dames roeiden naar de overkant in 3 uur en 58 minuten.
De reactie van Herman Engbers, roeier in de Wijsseland, na afloop van de race was kort en bondig, "Gesloopt!! Het water sloeg aan alle kanten de boot in!". Het kleine en veel langzamere reddingssloepje kwam op Terschelling aan na 4 uur 19 minuten.

Het gelegenheidsteam is trots op haar plek in de middenmoot en beide teams hebben in de hitte, met de stevige golfslag een goede prestatie geleverd.

Na de race stond een welverdiende barbecue op de roeiers en roeisters te wachten. Waarna ze nog 2 dagen konden uitrusten op Terschelling.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Heb je altijd al eens mee willen roeien stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)