Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun

Zwolle – Met meer dan 5.000 survivalrun atleten en extreme hoge temperaturen barstte het Friese dorp de Knipe uit haar voegen. Dit deert een échte survivalrunatleet niet en helemaal Dries Kelderman van THOR Zwolle niet aangezien hij na een zinderende wedstrijd met 30sec voorsprong over het hele seizoen genomen de titel Nederlands kampioen Midden-Lange Survivalrun veteranen opnieuw in de wacht sleepte.

podium_msr_40_2016-2017.jpg 

De atleten van de midden-lange Survivalrun moesten op zondag over een afstand van 12 km 40 technisch pittige hindernissen overwinnen. Dries Kelderman stond vóór deze laatste wedstrijd nog 2e in de Nationale competitie en moest met meer dan 1,5 minuut voorsprong finishen voor directe concurrent Mark Kerssies uit Westerbork. Kelderman ging harder dan gewend van start met als doel om Kerssies in een vroeg stadium te lossen. Kerssies bleef echter in het spoor en ging Kelderman bij het houthakken zelfs voorbij. Een mentale klap voor Kelderman maar er waren nog een 3 kilometers te gaan en met onderweg nog een paar combinatiehidernissen. Kelderman wist deze laatste kilometers nog te versnellen en maakte veel achterstand goed in die combinatiehindernissen.

Het krachtuithoudingsvermogen was op dat moment beter op orde dan bij Kerssies die steeds vermoeider oogde. Met de laatste kilometer en een eindcombinatie voor de boeg was het voor Kerlderman alles of niets. In de eindhindernis klom Kelderman met een ongekend hoog klimtempo door de verschillende hindernissen om vervolgens te bel te rinkelen bij de finish. En toen was er alleen nog maar de klok en de aankomst van Kerssies. Anderhalve minuut voorsprong werd gemeten en Kerssies was nog niet gefinished wat betekende dat Kelderman net als seizoen 2015-2016 opnieuw Nederlands kampioen werd van de Topklasse Middenlange Survivalrun (MSR) veteranen 40+. Na een zeer spannend seizoen moest Mark Kerssies net als vorig seizoen genoegen nemen met een 2e plek. De 3e plek van de competitie ging naar Ydo de Vries uit Bontebok.

Naast zijn nationale titel behaalde Dries Kelderman hiermee tevens zijn beste seizoensprestatie. Met een tijd van 1uur, 23 minuten en 59 seconden behaalde hij een prachtige 10e plek in het algemeen klassement MSR. Namens THOR Zwolle eindigde Thomas Bervoets op een 17e en Chris Boy op 52e plek. De dagwinst van deze MIddenlange Survivalrun ging naar Juriën Entius uit Hoorn.
Bij de Lange Survivalrun (LSR) moesten de atleten zelfs 18km en 50 hindernissen overwinnen. Alexander van Dalfsen nestelde zich met een 12e plek tegen de top van het klassement aan. Michiel van Deursen werd heel knap 19e en Jaap Huurman 21e. De winst bij deze lange slijtageslag ging naar Kerst Wind uit Oosterzee.

Een dag eerder presteerde THOR al heel erg goed. Maaike Scholten drong met een 12e plek door in de top 15 van het klassement Korte Survivalrun. (KSR) De winst ging hierbij naar nationaal kampioene Helga Vuur uit Diemen. Bij de oudste jeugdcategorie (JSC-A) drong Paul van het Veld door in de top 10 van Nederland. Twee kotspraktijken weerhield hem niet van een 9e plek. Bij de heren was THOR nog sterker vertegenwoordigd doordat Nick Elshof (16e), Harm-Jan Sietsma (14e), Jeroen Bolks (4e) en Eric van den Ham (3e) wisten te finishen van het algemeen dagklassement. Eric van den Ham verstevigde hiermee zijn 3e plaats van het algemeen klassement Topklasse Korte Survivalrun 2016-2017 (KSR) en ongeslagen kampioen KSR veteranen voor concurrent Bas van Dokkum uit Groningen.

Voormalig Olympisch kampioen judo en tegenwoordig voorzitter Survivalrun Bond Nederland Mark Huizinga reikte de grote bekers van de Nationale competitie uit aan Eric van den Ham en Dries Kelderman waarmee THOR Zwolle net als vorig seizoen 2 kampioenschappen in de wacht sleepte.
 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.