Concerten op beiaard Peperbus

Zwolle – Ook dit jaar is er weer een serie zomerconcerten op de beiaard van de Peperbus. Voor de pasbenoemde stadsbeiaardier a.i. Martien van der Knijff is dit zijn eerste serie in Zwolle. Er zal veel mooie muziek te beluisteren zijn, waaronder vijf stukken die meedongen in de compositiewedstrijd van 2015. Zes door de jury uitgekozen composities zijn dan voor de eerste keer na de competitie uitgevoerd, door verschillende beiaardiers. Ieder jaar is minstens één concert een wat groter evenement. Dit jaar hebben we 3 speciale uitvoeringen. 

15 juni valt in de Hanzedagen. Het accent van de Hanzedagen ligt weliswaar in Kampen, maar daar is ook in Zwolle aandacht voor. Stadsbeiaardier Martien van der Knijff heeft een muziekprogramma samengesteld uit de tijd dat de Hanzesteden op hun hoogtepunt waren. Zijn carillonspel wordt ingeleid door een roffel op een kleine trom en begeleid door koperblazers van Brassband David vanaf de Peperbus. 

Op 13 juli spelen er zelfs twee beiaardiers tegelijkertijd. Martien van der Knijff en de Belgische Kenneth Theunissen geven een vierhandig concert.

En op 20 juli verzorgen een vader en zijn dertienjarige dochter het concert: Wim en Elien van den Broeck. In de middag daaraan voorafgaand zal Elien haar enthousiasme voor het carillon delen met haar Zwolse leeftijdgenootjes in de Stadkamer. Er wordt daar dan een minicarillon neergezet.

Op de overige vijf avonden worden de concerten verzorgd door Vincent Hensen (8 juni), Gerda Peters (22 juni), Wim Ruessink (29 juni), Mannes Hofsink (6 juli) en David van Amstel (20 juli).

De concerten beginnen om 20:00u en zijn te beluisteren in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle ingang Melkmarkt 41. Toegang vrij.
Vorig jaar is gestart met een beiaardmaal bij Humphrey’s, voorafgaand aan het concert. Daar is dan ook de luisterplaats. Die lijn wordt dit jaar voortgezet op 29 juni.

Artikel delen: