BOL tijdens IJsselbiënnale 2017

Zwolle – De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute langs de Ijssel van Doesberg tot Kampen van 14 juni tot 24 september 2017.  Op verschillende plekken in het landschap langs de rivier of in de Hanzesteden staan 27 kunstwerken. In deze eerste editie geven de deelnemende kunstenaars hun kijk op de invloed van klimaatverandering in het rivierenlandschap.

bol_op_de_ijssel.jpeg 
Pieter Vink (foto-montage) 

Eén van de deelnemers aan de IJsselbiënnale is de Zwolse beeldend kunstenaar Frans van de Vrande. Zijn plan is om een BOL van 5 meter doorsnee op de Ijssel te laten drijven. De plek die de kunstenaar hiervoor uitgekozen heeft is het bigin van de nevengeul, gegraven in het kader van ‘Ruimte voor de Rivier’, vlak bij het pontje naar Hattem.

De BOL krijgt de kleur blauw. Deze kleur zal associaties oproepen met het water en de stad Zwolle. De BOL zal tijdens de IJsselbiënnale een aantal keren te zien zijn. Dit zal afhankelijk zijn van de windsterkte. De BOL wordt van pvc gemaakt en is recyclebaar.

Kosten
De Zwolse firma WAVIN steunt het project en zorgt voor verantwoorde recycling van de BOL. Om alle bijkomende kosten te kunnen dekken heeft Van de Vrande daarnaast een Crowdfunding-site geopend. Zie: https://www.voordekunst.nl/projecten/5782-bol-over-de-ijssel#

 

Artikel delen: