Opnieuw podiumplek heren TV Triade

Zwolle – Na een overwinning in de 1e wedstrijd van de triathloncompetitie, finishte het herenteam van triathlonvereniging Triade zondag als derde in de 2e wedstrijd van de competitie, de Almere Duin Triathlon. Een uitstekende prestatie dus van Tim Hezemans, Han Peter Lucas, Frank Eggink en Arend-Jan van de Hoek. Het team van de Zwolse triathlonvereniging komt uit in de 2eDivisie Noord.

Op de sprintafstand (750 meter zwemmen; 20 km fietsen; 5 km hardlopen) kwam Tim Hezemans als eerste uit het water en ook na het fietsen lag de Zwollenaar op kop van de wedstrijd. Tijdens het afsluitende looponderdeel werd Hezemans voorbij gestreefd door Matthijs Künzel, waardoor hij op een uitstekende 2e plek finishte. Ook Lucas volbracht een goede wedstrijd door vlak achter Hezemans als 3e te finishen. Frank Eggink werd 43e, Arend-Jan van de Hoek finishte als 46e. Deze prestaties waren samen goed voor een derde plek in de teamcompetitie. Ook de dames hebben in de landelijke 1eDivisie een goede prestatie geleverd door in Almere als 13e team te eindigen. Tijdens de vorige wedstrijd in Arnhem werden de dames nog 19e van de 20 teams, dus er is sprake van een stijgende lijn. 

Na 750 meter zwemmen kwam Anke Meulendijks in 12:34 als twaalfde uit het water, op ruime afstand gevolgd door Olga Appelo, Rolien Duiven en Kimberly Kok. Na een sterk fietsonderdeel kwamen Appelo en Duiven tegelijk in de wisselzone om aan het looponderdeel van 5 km te beginnen. Uiteindelijk finishte Rolien Duiven als 42e, Anke Meulendijks als 44e, Olga Appelo als 52e en Kimberly Kok als 63e.Samen goed voor een prima 13e plek. De volgende wedstrijd voor het eerste herenteam van TV Triade is op 24 juni in Zeewolde, dan staat de Olympische Afstand op het programma (1500 meter zwemmen; 40 km fietsen; 10 km hardlopen). De dames moeten op 1 juli weer aan de bak in Stiens, ook op de Olympische Afstand. Eerst is het nog de beurt aan het tweede divisieteam van Triade, die op 18 juni in actie komt in de 3eDivisie Noord in Groningen. TV Triade is een triatlon- en duatlonvereniging met ruim 100 leden. Naast volwassenen, is de Zwolse vereniging dit seizoen bezig met het opstarten van een jeugdafdeling. Jeugd van 8 tot 16 jaar kan zich nog aanmelden via jeugd@tvtriade.nl

Artikel delen: