Geslaagde Zwolse Zwemloop in Openluchtbad

Zwolle – Afgelopen woensdag, 24 mei, werd in het Openluchtbad de eerste Zwolse Zwemloop georganiseerd. Deze zwemloop was één van de activiteiten in het kader van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Openluchtbad Zwolle.

zwemloop-2.jpg

’s Middags stonden er twee afstanden voor de jeugd op het programma. Zij zwommen eerst een aantal baantjes in het 50-meter-bad en daarna liepen ze een paar rondjes over de ligweide. Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat zij aan zo’n combinatie meededen. Dat was dus best spannend, maar gelukkig hadden ze allemaal goed geoefend. Bij de jeugd van 8 tot 11 jaar kwam Carlein Polinder na 100 meter zwemmen en 1 kilometer hardlopen als eerste binnen, gevolgd door nog 21 super sportieve jongens en meisjes. De jeugd van 12 tot 15 jaar legde de dubbele afstand af. Daarbij wist Robin van den Berg in de eindsprint nog net Aniek Mars voor te blijven.

zwemloop-3.jpg
zwemloop-1.jpg


’s Avonds waren de senioren aan de beurt. Zij zwommen 500 meter, gevolgd door 5 km. hardlopen. Ook hierbij veel debutanten, maar ook een aantal snelle atleten. Om 20.00 uur gingen de dames van start. Ine Strijker uit Ruinen bleek duidelijk de snelste zwemloopster te zijn. Zij finishte in een tijd van 29.08 minuten. Drie minuten later kwam Daniëlle Blomsma uit Amsterdam over de streep (32.07), gevolgd door de eerste Zwolse, Madelon Schaapman (32.29). Daarna gingen de heren van start. Wilbert Grooters uit Amsterdam kwam als eerste uit het water, maar tijdens het hardlopen werd hij door twee man ingehaald en eindigde als derde (26.26). Erwin Akkerman uit Meppel en Klaas Jan Arkema uit Zwolle maakten er op het bochtige loopparcours een spannende strijd van, die door de eerste werd gewonnen. Hun tijden waren 24.30 en 24.49 minuten.

De zwemloop werd georganiseerd door Terp 3, in samenwerking met triathlonvereniging Triade en zwemvereniging ZV 44. Na afloop waren alle deelnemers en vrijwilligers bijzonder enthousiast over deze eerste editie van de Zwolse zwemloop. De kans dat er volgend jaar een vervolg komt, is dus zeer groot. De volledige uitslag is te vinden op www.terp3.nl/zwemloop

Artikel delen: