Topper biljarten blijft onbeslist

Hanze Catering is er niet in geslaagd om landskampioen Crystal Kelly van de eerste plaats in de eredivisie driebanden te verdringen. Voor bijna driehonderd toeschouwers bleef de topwedstrijd tussen de nummers een en twee onbeslist: 4-4.

Dick Jaspers vrijdag ook al in actie…

Het werd in Hogeschol Windesheim een boeiend spektakel, waarbij de balans steeds in evenwicht bleef. Alhoewel het er in eerste instantie naar uitzag, dat Hanze Catering een voorsprong zou nemen. Want met 22-4 in het voordeel van Martin Horn tegen Frans van Kuyk, leek het een gelopen koers, terwijl ook Dick Jaspers op voorsprong stond ten opzichte van zijn rivaal Raimond Burgman. Maar Van Kuyk kwam bij en gaf met een serie van twaalf zijn tegenstander het nakijken. Met 35-50 won de Brabander nog onverwacht het duel na dertig beurten. Jaspers bleef zijn suprematie tonen en rondde zijn goede optreden af met een serie van twaalf, waardoor de eindstand na 21 beurten 50-32 werd.

De 2-2 na de eerste sessie veranderde in 4-4 na twee goede partijen tussen Torbjorn Blomdahl en Frederic Caudron en tussen Raymond Ceulemans en Ad Koorevaar. Blomdahl startte als een wervelwind en tekende door series van 7-5-6-11 na negen beurten de sanitaire stop met een 29-3 voorsprong aan. Daarna viel de Zweedse kopman van de Zwollenaren terug en kon Caudron zich uitleven. Hij bracht de spanning weer terug, maar Blomdahl – die het vaak moeilijk heeft tegen de Belg – gaf de partij niet meer uit handen. Met 50-42 sloot hij in 29 beurten af.

Op de andere tafel regeerde Raymond Ceulemans tegen Ad Koorevaar. De inmiddels 70-jarige Belg speelde ruim twee tot de slotfase, waarin het ook niet meer als vanzelf ging. Niettemin had de populaire Vlaming al een fikse voorsprong, zodat zijn 50-29 overwinning in 33 beurten niet in gevaar kwam.

Crystal Kelly en Hanze Catering blijven derhalve de nummers een en twee. Komende zondag wordt de eerste helft van de competitie afgesloten met voor Hanze Catering de uitwedstrijd tegen Dekker Keukens in Utrecht. Voor Crystal Kelly ligt het herfstkampioenschap in het verschiet. Zij treden in Waalwijk aan tegen Buys Incasso, dat in de kelder van de eredivisie figureert. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Hanze Catering is op 6 januari 2008 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer