Opening festivals Woest en Ik Toon

Zwolle – Twee culturele festivals in Zwolle starten met een muzikale opening door Koorbazen en rapper Diedat  (IMAD) van de Fakkelteit. Het vijfdaagse cultuureducatie festival Woest! dat zich afspeelt op het festivalterrein voor de Verhalenboot en festival Ik Toon (voorheen WAK) dat vanaf deze avond een maand lang alle kunstenaars en amateurkunstenaars een podium biedt. De Koorbazen en Rapper DieDat (Imad) van De Fakkelteit verzorgen samen met de productieleiding van Woest! en ‘Ik Toon’ een muzikale opening op het festivalterrein voor de Verhalenboot.

festival_woest_-_opening_2017_-_fotografie_erik_franssen_2_1.jpg
Foto:Erik Franssen 

Cultuurfestival Woest!
Dit is het derde jaar dat festival Woest de kade langs de grachten aan de Pletterstraat versiert met kunst- en cultuuractiviteiten voor jongeren en professionals. Ruim 2000 jongeren uit het voortgezet onderwijs nemen deel aan de workshops die gedurende deze festivalweek worden aangeboden. Van Facepaint tot Live Motion, Hip Hop en Acrobatiek, de jongeren worden uitgedaagd om hun talenten te ontdekken. Daarnaast biedt het festival een inspirerend avondprogramma op maandag- en woensdagavond voor iedereen met hart voor onderwijs, cultuureducatie en amateurkunst. Het thema van dit jaar is ‘labelen’. Het onderwijs van de toekomst is gericht op talentontwikkeling en persoonsvorming. Tijdens het festival wordt gekeken hoe kunst- en cultuurvakken hierin een rol kunnen spelen en krijgen de deelnemers handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

IK TOON
Ruim een maand is IK TOON festival het podium van en voor alle (amateur)kunstenaars. IK TOON biedt een programma vol ontmoeting en inspiratie door middel van optredens, workshops, masterclasses, open lessen en repetities. De activiteiten vinden plaats in de historische binnenstad van Zwolle, in kunstencentra en buurthuizen, maar ook thuis en op straat.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni geeft Ik TOON podium aan Zwols Talent. Van aanstormende band, fanfarecorps en koor tot breakdanceperformance of cabaret-act: Het IK TOON podium is dé plek waar jong en oud zichzelf presenteert aan het festivalpubliek van Zwolle Unlimited.

Op maandag 19 juni zijn er vier workshops en masterclasses die individuen en verenigingen helpen te ontwikkelen en te groeien. Een avondvullend programma met o.a. de workshop Van Hoofd naar Handen dat je leert hoe je van plan naar een project komt en de workshop PR & Communicatie om te leren hoe je opvalt tussen al het andere aanbod. Maar ook nieuwe vormen van presenteren en de amateurkunst van de 21e eeuw komen deze dag aan bod.

Artikel delen: