Gers Pardoel naar SBO de Sluis

Zwolle – Groep 7/8 van SBO de Sluis in Zwolle krijgt woensdag 7 juni rapper Gers Pardoel op bezoek. De leerlingen deden mee aan een rapwedstrijd van KlasseTV, waarin ze een eigen rap moesten schrijven, en hebben deze gewonnen.

gers_pardoel.jpg 

KlasseTV, aanbieder van digitaal lesmateriaal voor het onderwijs, ontwikkelde een lespakket over auteursrecht. Met deelname aan dit lespakket konden verschillende prijzen gewonnen worden, waaronder een workshop van rapper Gers Pardoel. De leerlingen moesten hiervoor zelf een raptekst schrijven op de melodie van een bestaand liedje van Gers Pardoel. Groep 7/8 van SBO de Sluis stuurde twee liedjes in. Na het schrijven van de tekst, werden deze rap liedjes in de klas opgenomen. Enkele weken later ontving de klas een telefoontje met de mededeling dat ze hadden gewonnen. Beide liedjes stonden in de finale!

Gers Pardoel komt op woensdag 7 juni een workshop geven waarin hij met de leerlingen een liedje gaat schrijven. De ochtend wordt afgesloten met een optreden op het plein voor alle leerlingen en ouders. Tijdens dit optreden zal Gers Pardoel samen met de leerlingen het gemaakte nummer laten horen.

Gerwin (Gers) Pardoel is een Nederlandse rapper. De in Nijmegen geboren Gers werd bekend door het liedje ‘Broodje Bakpao’, waar hij in 2009 voor samenwerkte met The Opposites. Zijn single ‘Ik neem je mee’ stond liefst 33 weken in de Nederlandse top 40, waarvan zes weken als lijstaanvoerder. Andere populaire hits van Gers zijn ‘Bagagedrager’, ‘Louise’ en ‘Liever dan lief’. Momenteel bestormt Gers de hitlijsten met zijn nieuwe singles ‘Als jij langsloopt’ en ‘Nie bang’.

 

Artikel delen: