Schoolkorfbaltoernooi 2017 bij Oranje Zwart

Zwolle – Woensdag werd onder ideale weersomstandigheden het schoolkorfbaltoernooi gespeeld bij Oranje Zwart op Sportpark de Marslanden. Een samen werking van SportService Zwolle en ZKV Oranje Zwart en CKV Sparta.

overzichtsfoto.jpg
Foto: Carla Jansen

De stad Zwolle werd voor deze ene dag in tweeën gedeeld. De scholen gelegen in het westelijk gedeelte van de stad speelden hun toernooi bij Sparta op sportpark de Verbinding, de scholen in het oostelijk gedeelte waren te gast bij Oranje Zwart op Sportpark de Marslanden. Er deden totaal 25 scholen aan mee, verdeeld in groepen 3-4, 5-6 en 7-8. Totaal aantal scholieren ruim 700, waarvan er bij Oranje Zwart 360 aanwezig waren. Het toernooi begon stipt om half twee en de om kwart over vijf werd de laatste wedstrijd gespeeld. Kinderen, leerkrachten en ouders hebben kunnen genieten van een sportieve een fanatieke middag. Terwijl Oranje Zwart, SportService Zwolle en Fysiotherapie de Dobbe zorgden voor alle faciliteiten om dit mogelijk te maken.

Uitslagen:

Groep 3-4: 1. De Werkschuit
2. Campherbeek 3
3. Mozaïk 3

Groep 5-6: 1. Octopus 2
2. Campherbeek 1
3. De Marshof 1

Groep 7-8: 1. Octopus 2
2. IJsselhof 3
3. De Wilgenburg

De nummers 1 en 2 van elke categorie mogen op woensdag 21 juni a.s. meedoen aan de finale van het schoolkorfbal, wederom op Sportpark de Marslanden bij Oranje Zwart.

De Fair Play prijs, sportief gedrag, eerlijkheid normen en waarden, respect voor elkaar en vooral het meedoen, gaan dit jaar naar:

Groep 3-4: Campherbeek
Groep 5-6: Zuidster
Groep 7-8: De Marshof

Oranje Zwart stelt alle teams in de gelegenheid gratis mee te trainen op 1-6 en 8 juni tussen 18:00 uur en 19:00 uur groepen 3-4 en 5-6, terwijl groepen 7 en 8 vanaf 18:30 tot 19:30 uur welkom zijn. Informeer bij Oranje Zwart.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik begrijp wel wat Fiona zegt, was een superleuk toernooi, alleen bij een aantal scholen staat de prestige van winnen hoger op het lijstje dan sportief en gezellig sporten.
  Dat is wel jammer, toch hebben mijn kinderen veel plezier gehad bij Oranje Zwart. Mooie accomodatie en een leuke club.


  ⚠️ Meld

 2. Valsspelen?? Als korfballer vraag ik me werkelijk af hoe je vals kunt spelen?? Gaat hier veelal over kinderen die voor het eerst korfballen. Alles onder leiding van prima scheidsrechters. Klinkt een beetje als een slechte verliezer.


  ⚠️ Meld

 3. Bijna helemaal met je eens Miep, echter als er kinderen zijn die wedstrijd na wedstrijd andere kinderen onder het kunstgras lopen, dan kan je wel ingrijpen als leider van een team of als scheidsrechter.
  Gelukkig waren dit incidenten waar lering uit getrokken kan worden, mijn team en ik hebben echt een superleuk toernooi gehad hoor!


  ⚠️ Meld

 4. Het was idd een superleuk toernooi!! Toplocatie met vriendelijke mensen, een pluim voor de vrijwilligers van Oranje Zwart die er toch maar weer staan op de woensdagmiddag! Daarom is t juist jammer dat sommige ouders van de octopus de druk niet aan konden en hysterisch moeten reageren, advies voor de volgende keer ,blijf lekker thuis!! 8)


  ⚠️ Meld

 5. Met verbijstering lees ik dit. Volgens mij kun jij beter thuis blijven in het vervolg Fiona. Mens wat zie jij groen van jaloezie! Eerst zeg je dat er wordt vals gespeeld, dan zijn ouders hysterisch. Volgens mij kunnen de kinderen alleen eerste worden als ze meer wedstrijden winnen dan de rest. En als de kinderen van de Octopus de meeste wedstrijden hebben gewonnen, zijn zij de terechte winnaars. Ongeacht of een nogal zielig overkomende Fiona ouders hysterisch vindt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.