Schaapscheerdersfeest op Tweede Pinksterdag

Zwolle – De 350 schapen van de Zwolse schaapskudde worden tijdens het schaapscheerdersfeest, op maandag 5 juni 2017, van hun winterse vacht ontdaan.

schaapscheren_klooienberg.jpg 

Het schaapscheren
Alle schapen worden één keer per jaar geschoren. Als het al een paar dagen lekker warm is geweest is het wolvet lekker zacht en dan gaat het scheren veel makkelijker. De lammetjes worden niet geschoren omdat ze nog onvoldoende vacht hebben.

Activiteiten voor jong en oud
Er is voor alle leeftijden veel te zien en te doen. De herder geeft onder meer uitleg over het jaarlijkse schaapscheren en er zijn demonstraties wol spinnen en het vilten van wol. En kinderen kunnen ponyrijden of lekker los gaan op het springkussen.

Gratis toegankelijk
Het scheerfestijn is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. De schapen worden tussen 13.30 en 16.30 uur geschoren op Wijkboerderij De Klooienberg, Klooienberglaan 1 te Zwolle.

Kijk ook eens op www.zwolle.nl/schaapskudde of neem voor meer informatie contact op met de Klooienberg, klooienberg@travers.nl

 

Artikel delen: