Politiekids gezocht in Schoonhorst, Stadshagen

Zwolle – Kinderen uit de buurt Schoonhorst in de Zwolse wijk Stadshagen kunnen zich aanmelden als Politiekid. Vanaf september 2017 start de Politiekidsopleiding. De kinderen gaan dan een half jaar (bijna) iedere woensdagmiddag aan de slag om samen met politie en wijkwerkers hun buurt leefbaar, veilig en gezellig te houden.

https://youtu.be/ZKQDyb7HGMk 

Tijdens de training krijgen de kinderen onderdelen die een politieagent in opleiding ook krijgt. Weerbaarheid, samenwerking en conditie komen aan bod, zodat je één keer per maand samen met de wijkagenten een spannende politieactie in Stadshagen uit kunt voeren. Door tijdig te investeren in de jeugd en hun omgeving, stimuleren we positief gedrag en goed contact. Uit de resultaten van Politiekids in Breecamp (eerste lichting Politiekids Stadshagen in 2016) blijkt dat de kinderen door dit project bijdragen aan veiligheid, leefbaarheid en gezelligheid’, aldus Iwan van Zon, jeugdwerker Travers Welzijn. ‘Door samen aan de slag te gaan, staan de kinderen sterker’ aldus Alrik van den Berg en Maarten van Esch, de twee wijkagenten en gezichten van Politiekids Stadshagen.

Politiekid worden
Voor de Politiekidsopleiding die dit najaar start, worden deelnemers gezocht. Alleen kinderen uit Schoonhorst kunnen zich aanmelden. Wijkbewoners kunnen een brief en aanmeldformulier op de deurmat verwachten. Digitaal aanmelden kan ook, via: politiekidsstadshagen@gmail.com. Er is plek voor 24 deelnemers, dus bij te veel aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. Politiekids Stadshagen zal na ieder traject van een half jaar een ander wijkgedeelte in Stadshagen bezoeken.

Politiekids-dag
De 24 uitgekozen Politiekids worden op 5 juli gepresenteerd tijdens de Politiekids Presentatie Dag in het Twistvlietpark tussen 14.00 en 17.00 uur. De hele middag staat in het teken van stoere demonstraties met politiehonden, -paarden, -motoren en meer.

Over het project
Politiekids is een project van Politie Zwolle, Gemeente Zwolle, Travers Welzijn en SportService Zwolle in samenwerking Stichting School of Selfdefence en Sociaal Wijkteam. Politiekids bestaat ook in Holtenbroek en de wijk Breecamp-Oost in Stadshagen. Politiekids zoekt de samenwerking met de jeugd, ouders, buurtbewoners, aanwezige professionals en bestaande organisaties in de buurt. Samen creëren zij een sterk pedagogisch klimaat.

Artikel delen: