Vijf nieuwe spelers voor SV Zwolle

Zwolle – SV Zwolle heeft voor volgend seizoen versterkt met vijf nieuwe spelers. Tegenover de vijf nieuwelingen staan ook een aantal spelers die stoppen en een paar spelers die vertrekken naar een andere club.

Tom Hovenkamp en Robert Flierman komen over van het tweede elftal van Heino. Daarnaast maakt Martijn Hollewand de overstap van het tweede elftal van Rohda Raalte naar Sportpark Marslanden. Jelle Jagersma komt over van vijfdeklasser IJVC uit IJlst, daar kwam hij afgelopen seizoen tot negentien wedstrijden in de hoofdmacht. Ook doelman David Veldman is nieuw bij SV Zwolle.

Tom Bouwhuis, Floris ten Have en Richard Huizing hebben aangegeven na dit seizoen te stoppen bij SV Zwolle. Centrale verdediger Bouwhuis en verdedigende middenvelder Ten Have maakten jarenlang deel uit van de selectie. Na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen Dwingeloo werd al afscheid genomen van het duo. Huizing kwam afgelopen zomer over van Witteveense Boys, maar stopt nu met voetballen. Naast het stoppen van het drietal hebben ook Rick Konkelaar en William van Oene aangegeven SV Zwolle te gaan verlaten. Konkelaar vertrekt naar vierdeklasser VSW. Ook reservedoelman Ruben Bartelds kiest voor een andere club, hij gaat in de JO19-jeugd van ZAC spelen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Is Gerco al bezig met zijn artikel over de spontaan aangelopen studerende versterkingen? Allemaal jong grut dat spontaan hun overschrijving geregeld hebben zonder enige bemoeienis van hun nieuwe club. Heus.


  ⚠️ Meld

 2. Toch bijzonder hoe een artikel van andere clubs toch weer de richting van BQ op gaat. Leg toch eens uit wat Gerco hier mee te maken heeft?

  Ontopic: mooie versterkingen voor zowel VSW en SV Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Wij blijven nog even op Terschelling ivm het aanhoudende mooi weer.

  Uiteraard zijn wij bij het persmoment van het nieuwe seizoen met het voorstellen van de nieuwe spelers/trainer weer present op de club.


  ⚠️ Meld

 4. De man die de wedstrijdverslagen en PR stukjes schrijft voor Be Quick volgens mij. Soms mengt hij die 2 dingen door elkaar.


  ⚠️ Meld

 5. Eindelijk krijgt Gerco de aandacht die hij verdient. Hij is al jarenlang de drijvende kracht achter het succes van de wederopstanding van Be Quick 28. Ook in de moeilijke tijden bleeft hij onze club trouw daar waar anderen de club juist de rug toekeerden. Deze man verdient groot respect. Hij wil zelf nooit op de voorgrond staan, maar langs deze weg toch even een compliment voor hem.

  Gerco geweldig bedankt voor je gedrevenheid, inzet en passie voor onze club en we zijn hartstikke blij en trots dat we ook de komende jaren een beroep op je kunnen blijven doen. Geweldig!


  ⚠️ Meld

 6. Johnsen en Chris topschutters van Zwolle

  Vleugelspitsen van vv Berkum Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen zijn in een drukbezochte bijeenkomst gehuldigd als winnaars van de editie 2016-2017 van de Salverda Topscorers Trofee voor Zwolse amateurvoetballers.

  ⤽Het was een geweldig seizoen voor vv Berkum, maar dat kwam niet alleen door de topscorers Johnsen en Chris. Het was een prestatie van de héle ploeg,⤝ stelde ex Be Quick’28 grootverdiener Gert Peter de Gunst vast.

  De assistent-trainer van PEC Zwolle, die in het sfeervolle Zwolse café De Hetebrij de prijzen uitreikte, wees er daarbij op dat vv Berkum in het kampioensseizoen met slechts 24 tegengoals van alle Zwolse clubs ook nog eens de minst gepasseerde verdediging had. Complimenten aan hen!

  Alles viel op zijn plaats
  ⤽Na de teleurstelling vorig jaar van de verloren beslissingswedstrijd werd het dit seizoen eigenlijk met de week beter. Alles viel nu op zijn plaats, maar we hebben er wél drie jaar voor geploeterd,⤝ stelde vleugelspits en kind van de succesvolle jeugdopleiding Chris van der Meulen vast.

  Zowel Johnsen als Chris wist het afgelopen seizoen maar liefst 20 keer te scoren en verzamelden zo elk 40 punten in het Salverda-klassement. Daarmee lieten ze Lodewijk de Vries ruim achter zich. De spits van Zwolsche Boys, al jaren in de top-drie van de Zwolse topscorers, vond liefst 35 keer het ??vijandelijke?? net, maar dat was in de 4e Klasse waar elke goal ??slechts?? één punt oplevert.

  Fraaie afsluiting
  Door de fraaie afsluiting van het seizoen 2016-2017, waarin Johnsen en Chris in het duel tegen De Esch allebei vier goals maakten, sprintten de Berkum-spitsen naar de koppositie van de Salverda Trofee. Net als Lodewijk de Vries hebben Johnsen en Chris die prijs nu allebei al twee keer op hun naam gebracht. In het geval van Johnsen is dat zelfs twee keer op rij gebeurd, want ook vorig jaar was hij in zijn debuutseizoen voor Berkum al gedeeld eerste.

  De beide goudhaantjes waren overigens niet de enige ⤽Berkum-iconen⤝ die bij de prijsuitreiking lof kregen toegezwaaid. Arjan Jansen, bij PEC Zwolle verantwoordelijk voor de activiteiten op maatschappelijk gebied, memoreerde uitgebreid dat ??Meester “Erman Hultink?? van de Duyvencamp in Berkum bij hem het enthousiasme voor voetbal ooit had aangewakkerd??.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.