JenaXL Doet!

Zwolle – Jena XL, een school voor voortgezet onderwijs, wil op 14 juli graag de handen uit de mouwen steken. Een groep van 150 leerlingen van tussen de 12 en 16 jaar wil zich deze dag graag inzetten voor de samenleving. Daarnaast heeft deze dag als doel de interesse bij jongeren voor vrijwilligerswerk te vergroten en hen bewust te maken van hun eigen aandeel in een maatschappij. Voor de jongeren een hele mooie kans om ervaring op te doen en om hun sociale vaardigheden te trainen. De leerlingen zijn voor diverse klussen inzetbaar bij verschillende organisaties. Zo hebben leerlingen in voorgaande jaren b.v. een tuin van een kinderdagverblijf opgeknapt en is een andere groep gaan wandelen met bewoners van een verzorgingstehuis. Er zijn docenten beschikbaar voor begeleiding van de leerlingen.

visual.jpg 

Heb jij een leuke klus liggen voor een enthousiaste groep leerlingen?
Wanneer Vrijdag 14 juli 2017
Tijdstip: Tussen 9.00 tot 13.30 uur
Wat: Diverse soorten klussen
Aantal: De voorkeur gaat uit naar klussen waar tussen de 10 en 20 leerlingen aan kunnen deelnemen. Groepen van tussen de 5 en 10 leerlingen of 20+ behoren ook tot de mogelijkheid.

We vinden het fijn als je jouw klus(sen) vóór 1 juli doorgeeft aan ZwolleDoet! via info@zwolledoet.nl . Wij geven alle ideeën door aan school, die vervolgens zelf een keuze maakt op welke klussen de leerlingen worden ingezet.

Artikel delen: