Straatmuziek DRAADloos vrolijken terrassen op

Zwolle – DRAADloos is het straatmuzikantenconcours dat de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) op zondagmiddag 4 juni in de Zwolse binnenstad organiseert onder de vlag van festival Zwolle Unlimited. Met enthousiasme wordt DRAADloos ontvangen. Verspreid over verschillende terrassen van café’s en restaurants zit deskundige, onafhankelijke jury die de optredens zullen beoordelen aan de hand van vooraf opgestelde criteria.

draadloos.jpg 

De deelnemers zullen starten vanaf 14.00 uur. De acts zijn heel divers; solo artiesten, duo’s maar ook grotere bands gaan hun mooiste nummers laten horen. En ze komen niet alleen uit zwolle; ook uit Arnhem, Meppel, Groningen, Barneveld en zelfs een Franse chansonnier uit Frankrijk. Van folk en Jazz tot stevige Rock en prachtige ballades. De straatmuzikanten treden per terras een half uur op en gaan vervolgens naar het volgende terras en rouleren met elkaar. Zo krijgen zij de kans om zich een aantal keren te bewijzen voor de jury. De bezoekers van de terrassen kunnen genieten van verrassende optredens die rondgaan.

Spetterende finale
Het concours wordt afgesloten om 19.00 uur met een spetterende finale van de finalisten van de voorrondes. Zij zullen optreden op het hoofdpodium van het festivalterrein zodat het hele publiek de acts goed kan beoordelen. Het publiek bepaalt mee wie de winnaar wordt. Er zal worden gestreden om de eerste prijs; een geldbedrag van € 500,=, een prachtige gitaar (zeer gewild bij Singer-song writers) en een aantal HESZ-munten met een waarde van € 100,= te besteden bij de deelnemende locaties. De straatmuzikant(en) met de meest originele act wint naast eeuwige roem ook de DRAADloos-bokaal.
Op www.hesz.nl en de facebooksite van de HESZ en Draadloos Zwolle staat vanaf 2 juni het speelschema van de acts en de terrassen waar ze zijn te bewonderen.

Artikel delen: