Postma, Old Stars en FC Banlieu WRZV kampioen

Zwolle – Afgelopen week zijn ook de laatste kampioenschappen gevierd op de maandagavond. Het was tot de slotdag spannend in zowel de hoofdklasse, 1e klasse als de 2e klasse. In de hoofdklasse werd het team van Gebroeders Postma kampioen en de Old Stars United waren de beste in de 2e klasse. FC Banlieu pakte de titel op de slotdag na winst op zvt Edon.

fc_banlieu_kampioen_1e_klasse_c_20162017.jpg 

De Gebroeders moeste n winnen om de finale te ontlopen tegen Tabonon Sportschool, omdat deze wedstrijd nog gespeeld moet worden. Door de 12-5 zege van Postma op Kletsen en Proeven kan de kersverse kampioen niet meer achterhaald worden door Tabonon. Voor titelverdediger Tabonon is het maximale haalbare dit seizoen de 2e periode, die nog een zware avond had tegen het sterke voor de dag komende Dozend. Tabonon won nipt met 8-7.

gebroeders_postma_kampioen_hoofdklasse_20162017.jpg

old_stars_2e_klasse__20162017.jpg 

Vanaf de eerste dag waren de Old Stars United samen met Marrakech favoriet voor de titel. Beide teams wonnen tot de winterstop wekelijks de wedstrijden en waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na de winterstop kwam de klad er aardig in en werden er punten verloren door de titelfavorieten. Concurrenten als Hanz, Asero Futsal, Bola-Lah! en ook Supportersclub PEC Zwolle konden hier voordeel uithalen en kwamen steeds dichterbij de koplopers. Asero Futsal had zelfs twee wedstrijden voor het einde alles in eigen hand, maar verloor in het kampioensduel nipt van Old Stars en ook de laatste wedstrijd ging voor Asero verloren. De Old Stars werden gisteravond kampioen na een 9-5 zege op TGL Football. De 2e periode ging niet naar de Supportersclub, maar naar Hanz omdat Marrakech de supporters van PEC Zwolle met 6-2 wisten te verslaan. Ook FC Blikkie won haar laatste wedstrijd van het seizoen door het Leger des Heils met 12-3 te verslaan. 

FC Banlieu wist na een slijtage slag dit seizoen de titel nipt voor KPS Steigerbouw weg te kapen. Er was nog een overwinning nodig op zvt Edon en de debutant in de 1e klasse wist met een zege het kampioenschap veilig te stellen.

De reguliere competitie is na deze competitieronde afgesloten en start weer in de eerste week van september. In de maand juni wordt de zomercompetitie gehouden waarin teams strijden om de WRZV Zomer Cup. Het is de 2e editie en deelname is nog mogelijk. De competitie wordt afzonderlijk gespeeld op de maandag of woensdag avond.

Artikel delen: