Diederik Boer keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle voegt Diederik Boer toe aan de selectie. De 36-jarige doelman komt over van Ajax en tekent een contract voor twee seizoenen, met de intentie om daarna een andere functie binnen de club te gaan bekleden. Van 2002 tot 2014 was Boer ook al actief voor de Zwollenaren. In die periode kwam hij tot een totaal van 297 competitiewedstrijden in het eerste elftal van de club. Hij doorliep ook de jeugdopleiding bij de Blauwvingers.

Diederik Boer over zijn terugkomst: ,,PEC Zwolle is mijn club, dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Ik heb een fantastische periode gehad en vele prijzen gewonnen in Zwolle. Mijn droom was om nog bij een topclub te spelen en toen die mogelijkheid zich aandiende bij Ajax, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de periode in Amsterdam. Ik voel me harstikke fit en ben klaar om nog een aantal seizoenen actief te zijn in de Eredivisie. Ik ben dan ook blij dat PEC Zwolle mij deze kans biedt en kan niet wachten op het nieuwe seizoen.”

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle: ,, Met Diederik halen we een ervaren doelman binnen, die de club zeer goed kent. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld bij Ajax, ondanks zijn rol als reservedoelman. Diederik gaat volgend seizoen dan ook de concurrentiestrijd aan met Mickey om te bepalen wie eerste keeper wordt. Diederik is een keeper die altijd alles geeft en uitstekend past in de Zwolle cultuur. Ik ben dan ook erg blij dat Diederik weer terugkeert bij de club waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.”

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Complimenten aan de man die voorzag dat het Zwolsche voetbal aan een revival begonnen is.

    vv Berkum met overmacht kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse en SVI als Zwolsche Boys promoveren via de nacompetitie. Een huzarenstukje. 3 Clubs aankomend seizoen op een hoger niveau.

    Zitten er dan echt 7 vette voetbaljaren aan te komen? Het zou mooi zijn.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.