Landstede zet inspirerende Collegetour neer

Zwolle – Het Centre for Sports & Education, Landstede MBO Sport & Bewegen en het Landstede Sportcentrum hebben op 1 juni een inspirerende Collegetour met onder andere hockeycoach Max Caldas voor haar doelgroepen aangeboden.

dsc_0492.jpg  

Tijdens de Collegetour trapt Gerard Marsman (directeur Coaches Betaald Voetbal) af en legt uit wat de thema’s van de avond zullen zijn. Topsport en innovatie, sport en gezondheid en carrière na de sport zijn de thema’s waar de avond om draait. Het doel van de avond is voornamelijk kennis delen en om een interessant programma neer te zetten voor belangstellenden.

dsc_0493.jpg

Topsport
Max Caldas (hockeycoach) neemt zijn publiek mee in het verhaal rondom topsport en innovatie. Hij stelt daar de volgende vraag: ‘Hoe kun je verbeteren wat je nu aan het doen bent’. Mineke Vegter (Sportarts PEC Zwolle en Isala) combineert haar verhaal over sport en gezondheid samen met Moniek Kleinsman (voormalig schaatster). Moniek Kleinsman: ‘het talent is toch je kind en daar wil je graag op een verantwoorde manier mee omgaan. Belasting en belastbaarheid moet in balans zijn’. Gert Peter de Gunst (voormalig voetballer) en Reinder Nummerdor (voormalig volleyballer) lichten het thema carrière na de sport toe. Want zoals Gert Peter zegt:’ Niet iedereen bereikt de top. Wat komt er allemaal bij kijken, dat is veel belangrijker’. De kern van dit verhaal is toch wel: Volg je hart en doe wat je leuk vindt.

Centre for Sports & Education
Wie naar school gaat en de ambitie én het talent heeft om als sporter te slagen is bij het Centre for Sports & Education (CSE) aan het enige juiste adres. Het CSE in Zwolle is de topsportopleiding en onderwijsinstelling in één. Op het CSE haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld, in de rijbaan of in de zaal is. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten worden de leerlingen van het CSE van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter.

Artikel delen: