PEC Zwolle mikt op plek in subtop

Zwolle – PEC Zwolle richt zich op een vaste plek in de subtop van de Eredivisie. Dat is de kern van het meerjarenplan 2017-2022, dat de club afgelopen week presenteerde. Om dit te bereiken wil PEC Zwolle het stadion uitbreiden, groeien in bezoekersaantallen en de binding met de regio Zwolle nog verder versterken. Ook richt het een spelersfonds op, waarmee het de kwaliteit van de selectie wil verhogen.

Voorzitter Adriaan Visser presenteerde het plan. "Op het punt waar we nu staan, hebben we twee keuzes: stabiliseren of groeien. We kiezen voor het laatste." Dat betekent dat Zwolle enkele ambitieuze doelen heeft voor de komende vijf jaren, zeker ook op het veld. Het spelersfonds moet daarbij een impuls geven aan de selectie. "Afgelopen jaar hebben we wat te veel huurspelers gehad, dat willen we komende jaren anders." Het fonds loopt over een periode van 5 jaar. Er worden in totaal 25 (maximaal 30) certificaten uitgegeven van 40.000 euro per stuk. De deelnemers delen in de opbrengsten uit transfers. Met het fonds blijft de club ook verder investeren in de eigen jeugdopleiding.

 

Ook wil PEC Zwolle de capaciteit van het MAC3PARK-stadion vergroten naar 15.000. Dit jaar is daarvoor de Noord-Tribune al aangepast, momenteel wordt de nieuwe grasmat gelegd en na de zomer worden naar verwachting nieuwe LED-schermen geplaatst. In 2018 hoopt de Club wanneer de financiering daarvoor gereed is de Noord-Tribune te voorzien van klapstoelen, de businessruimte te gaan aanpakken en worden de Zuid- en Oost-tribune uitgebreid en dakconstructie verlengd. De hybride grasmat moet medio 2021 in het stadion liggen.

PEC Zwolle maakt tot slot komende vijf jaren meer werk van haar band met de regio Zwolle. De afgelopen vijf jaren was hierin al een forse groei te zien, onder andere door een toename van het aantal seizoenkaarthouders en sponsors uit de regio, maar volgens de club is de rek er nog niet uit. "Het verzorgingsgebied van PEC Zwolle bestaat uit circa 600.000 mensen", verduidelijkt Visser. Onder andere via maatschappelijke projecten van Stichting Regio Zwolle United en samenwerking met bedrijven en amateurclubs wordt die band verstevigd.

Om de doelstellingen te kunnen halen heeft PEC Zwolle de ambitie om een omzet te realiseren van 15 tot 18 miljoen euro (nu 12 miljoen). Visser: "Het is een plan, er zijn geen zekerheden, maar we zijn ervan overtuigd dat het zal lukken." Hij haalt een voorbeeld aan uit zijn eigen woonplaats Dalfsen. "De jeugd daar heeft de stap naar PEC gemaakt, natuurlijk gedreven door de sportieve successen van de afgelopen jaren. Het is prachtig om te zien dat zij nu in het blauw-wit gekleed naar het stadion komen met hun aarzelende ouders, die veelal nog hun hart verpand hebben aan andere clubs."

Het nieuwe plan volgt op het eerdere meerjarenplan 2012-2017. De doelstellingen van dat plan zijn allemaal overtroffen: sportief veroverde het een vaste plek in de Eredivisie, groeide het vaste toeschouwersaantal naar gemiddeld 12.500, steeg de omzet naar 12 miljoen euro en werd PEC het kloppend hart van de IJsseldelta. Ook bracht het de organisatie op orde. Tot slot werden op het veld buitengewone sportieve successen geboekt met de winst van de KNVB beker (2013/2014), het veroveren van de Johan Cruijff Schaal (2014/2015), finalist KNVB Beker (2014/2015) en deelname aan de play-offs voor de UEFA Europa League (2014/2015 en 2015/2016). Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 66
 1. Ook richt het een spelersfonds op, waarmee het de kwaliteit van de selectie wil verhogen: meteen beginnen en die van der Hart inpakken en weg ermee! Moet er niet aan denken dat Diederik straks een flinke blessure krijgt en hij er wéér een knoeiboel van maakt.


  ⚠️ Meld

 2. Mickey van der Hart heeft de 2e seizoenshelft prima gekeept. Snap al die azijn zekers niet. Als een keeper een foutje maakt is het gelijk een doelpunt. Wat denk je van al die fouten die onze aanvoerder Bram van Polen heeft gemaakt.
  Spelersfonds is prima initiatief, maar koop dan eens spelers die een meerwaarde zijn voor de huidige selectie en geef ze een langdurig kontrakt met een afkoopsom als ze eerder weg willen (zie Holla, beste speler die gratis de deur uit loopt) Geen huurlingen meer, daar wordt er maar 1 beter van en dat is onze grote vriend Raiola.  ⚠️ Meld

 3. Oh ja en wat is de toegevoegde waarde van Good Old Ben Hendriks, onze superscout die heel europa afreist en met alleen maar bankzitters aan komt.


  ⚠️ Meld

 4. Gert v D,

  Gelukkig wordt Boer weer eerste keeper. Scheelt tenminste weer in het aantal vele tegendoelpunten in een heel seizoen. Zuur voor jou, maar voor velen waaronder ik een hele opluchting.:)


  ⚠️ Meld

 5. zo weer eens domme reacties op een serieus stuk. Onze keeper wordt hier weer eens bijgehaald, maar om eens inhoudelijk op bepaalde stukken te reageren schijnt voor diverse mensen toch hun denkvermogen ver te boven te gaan.


  ⚠️ Meld

 6. @supp: met bijna 70 doelpunten tegen in 34 wedstrijden hoef je -lijkt mij- toch verder niets toe te voegen aan het feit dat deze keeper niet geschikt is voor betaald voetbal op het hoogste niveau!

  Dit verteld niks of hij aardig is, lekker ruikt, z’n haar goed zit o.i.d. Het is gewoon een koekenbakker tussen de palen bij PEC >:(

  Wellicht is verdieping ‘in de regels van de topsport’ zinvol!


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door Gert v D, op 4 juni 2017 15:00
  Oh ja en wat is de toegevoegde waarde van Good Old Ben Hendriks, onze superscout die heel europa afreist en met alleen maar bankzitters aan komt.

  Wat een enorm ego heeft die Ben Hendriks zeg. Het is maar goed dat hij zo’n groot hoofd heeft anders paste dat ego er niet eens in. Hele nare man.

  Heb je gezien hoe hij die KNVB beker uitreikte. Ik dacht eerst dat Geer of Goor daar stond. Wat een mafklapper.  ⚠️ Meld

 8. Gert v D, op 4 juni 2017 14:58
  Mickey van der Hart heeft de 2e seizoenshelft prima gekeept

  ben jij zijn vriend ?

  volgens mij kies jij ook zijn kleding uit  ⚠️ Meld

 9. HUH? IK AANGESPROKEN? Dat is geensinds het geval hoor. Maar wie eist, die bewijst. Graag boter bij de namen. Namen en rugnummers. Geen loze kreten en beweringen graag. Dat laten we graag aan types als Wilders en Trump over.

  Kom maar op met je bewijs.  ⚠️ Meld

 10. Jammer dat Wilders er weer bij gehaald wordt maar ja dat kon je verwachten op dit linkse draadje.Niks mis met Geert en Trump die weten wel hoe je al dat tuig buiten het land moet houden.


  ⚠️ Meld

 11. Echt?

  Tuig buiten het land moet houden?

  Komen de vermoedelijke moordenaars van Savannah en Romy echt uit Noord Afrika?

  Zijn het echt zgn. Moslim AMV’s? Jemig. Zijn onze dochters echt ook al niet meer veilig voor Moslim AMV’s?

  Hoe kom je aan deze daderinfo?


  ⚠️ Meld

 12. DRUTEN – Bij een massale vechtpartij afgelopen nacht in de wijk Nijenkamp in het Gelderse Druten zijn drie gewonden gevallen en acht auto??s beschadigd. Er zou met shoarmamessen gestoken zijn en met pistolen gedreigd.

  Twee van de drie slachtoffers moesten aan hun verwondingen worden behandeld in het RadboudUMC. Een 20-jarige Drutenaar ligt nog in het ziekenhuis.

  De politie heeft inmiddels een 50-jarige inwoner van Tiel gearresteerd en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is en wat de aanleiding was van de vechtpartij. Nader onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen.

  Volgens een buurtbewoner ontstond de ruzie als gevolg van een aanrijding, waarna een massale vechtpartij in de woonwijk ontstond. Omstanders suggereren dat het om een afrekening in drugscircuit gaat.

  Bij aankomst in de wijk Nijenkamp trof de politie zondagavond laat een enorme chaos aan. Auto??s waren flink beschadigd en stonden midden op straat. Bij een woning was een baksteen door de ruit naar binnen gegooid, waarna er ook een fiets achteraan is gesmeten. ⤽Die tweewieler hing nog half uit het raam toen wij ter plekke arriveerden⤝, aldus de politie.

  Op aanwijzen van omstanders zijn in een woning in de wijk zeven mannen aangetroffen die bij de vechtpartij betrokken zouden zijn geweest.

  Met behulp van een politiehond is later een 50-jarige Tielenaar aangehouden. De man was op de vlucht geslagen en had zich in de buurt in de struiken verschanst. Hij raakte lichtgewond toen hij door de politiehond werd gebeten.


  ⚠️ Meld

 13. “London, Manchester, Berlin, Nice, Paris, (en volgens Benny ook nog) Achterveld en Bunschoten. etc”

  G.W. en Benny: “it will all happen again and again until we acknowledge that Islam is the problem and fight back”


  ⚠️ Meld

 14. @benny

  De vraag staat nog open. Hoe kom je aan deze dader info?

  G.W. roeptoetert er nog niet op los (wat op zich al een Godswonder is) en geeft Mark Rutten nog steeds niet de schuld van deze brute moorden.

  Nogmaals, hoe kom je aan deze dader info?


  ⚠️ Meld

 15. Lekker ontopic weer, het gaat over PEC ZWOLLUUUHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!
  Domme ganzen!!

  Prima en realistisch plan lijkt me!


  ⚠️ Meld

 16. Steven Bruins, je kunt zeker niet geloven dat er meer dan één persoon is die zich ergert aan jouw anti-PEC berichten.


  ⚠️ Meld

 17. Ondertussen is er alweer een topic over PEC om zeep geholpen door vage discussies en medebewoners uit Zwolle-Oost die weer eens denken dat dat clubje VV Berkum ook maar in de schaduw van PEC kan staan. jammer!


  ⚠️ Meld

 18. Ik ben een student aan de Windesheim locatie Staphorst. Tot wanneer kan ik mijn overschrijving regelen naar Be Quick28? Al mijn studiegenoten spelen er al.


  ⚠️ Meld

 19. Wat een mooi weblog hebben we toch hé? Al die vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken zodat ieder hier lekker kan zeggen wat ie wil. geweldig werk weblog Zwolle ga zo door!
  Ze zullen vast veel voldoening halen voor al hun harde werk uit al deze reacties hier.  ⚠️ Meld

 20. Laat één ding duidelijk zijn, Ben Hendriks is een topper en een icoon. Helaas snappen veel mensen Benny niet…. maar laat Benny maar schuiven. Niet voor niets was hij ook scout voor Udinese.

  Jollie heeft het helemaal door. Van der Hart is een belabberde keeper, heel gauw verkopen! Met 70 doelpunten tegen in 34 wedstrijden, daar kun je niet tegen aan voetballen…. Ook die Graafschapper kan wat mij betreft direct weg. Het is overigens jammer dat de club niet goed opgelet had, want nu gaat Heracles met Van Hintum ervan door. ?én van de weinige spelers in de eredivisie die echt kan ingooien. Een goede stabiele speler.

  We gaan het straks wel beleven. Ik heb er weer zin in!!


  ⚠️ Meld

 21. Kun je ons uitleggen wat er zo goed aan is aan Ben en dat hij zo goed verborgen weet te houden. Bedankt.


  ⚠️ Meld

 22. Beste Lex, de man heeft een prima oog voor goede spelers en heeft prima resultaten bereikt met Zwolle in 1988 en van 1992 -1995. Helaas wordt de man door veel mensen niet begrepen, waardoor hij (onterecht) moest vertrekken. De opvolgers, in persoon van Theo “De Tank” Laseroms en Piet “drama!!!”Schrijvers bakten er nog minder van. Schoppen tegen Ben geeft geen pas. Maar mag ik uit je post concluderen dat je een andere mening bent toegedaan?


  ⚠️ Meld

 23. ZWOLLE ?? De Zwolse voetbalwereld kijkt in de winter van 2015 even raar op.

  Arnie Pot stopt als trainer van het vlaggenschip van Be Quick ??28 en wordt coach van de JO19-junioren van die club. Het is een stap van korte duur, want na het Zwols Kampioenschap Voetbal is Pot trainer af. Hij stopt dan alweer.

  Maar het trainerschap vergt veel van mij, het kost veel energie. Zeker als het niet goed gaat. En dat is vaak het geval bij Be Quick28.

  Daarom heb ik deze keuze gemaakt⤝, zegt de trainer, die met Be Quick hoge pieken maar vooral hele diepe dalen meemaakte.

  Hij werd kampioen in de tweede klasse, maar degradeerde direct ook weer. Op dat moment besloot hij de modderschuit te verlaten.


  ⚠️ Meld

 24. Beste Trinko, was heeft Arnie Pot met P.E.C. van doen? Is het een vriend van Hennie Spijkerman of van Piet Schrijvers?


  ⚠️ Meld

 25. Arnie heeft toch jaren bij PEC Zwolle gevoetbald nadat hij door de scout van Udinese gescout was.

  Onder een steen gelegen?


  ⚠️ Meld

 26. Van , Hij is mij niet opgevallen bij P.E.C… en volgens mij heeft hij er ook nooit gespeeld?. Ik ken wel Arne Slot, maar dat is iemand anders.


  ⚠️ Meld

 27. Beste Teun, Wibo ken ik wel en Martin Koorn ook wel. Was in de tijd dat Jan “de Braziliaan van Ameland” Bruin er ook speelde. Maar Arnie Pot? Zegt me niets.


  ⚠️ Meld

 28. In die tijd hadden ze een prachtige Zwolse sponsor Groene Land. Op de Johan Cruyf tribune kocht je een kaartje voor 25 gulden, meen ik. Prachtige tijd.


  ⚠️ Meld

 29. Klopt en Velda ook uit Hattem maar die liep niet echt véél.
  Ook toen was samenwerken met de regio al belangrijk voor PEC alléén nu heet het speerpunt 😀


  ⚠️ Meld

 30. WVF het nieuwe WHC ?

  Zweers naar WVF
  Joost Zweers stapt over van OZC Ommen naar WVF in Zwolle.

  De 25-jarige centrale verdediger komt uit Zwolle, en wilde graag in zijn eigen stad spelen, meldt een zeer tevreden WVF haar website. Voor Zweers betekent het dat hij in de tweede klasse zaterdag actief blijft.


  ⚠️ Meld

 31. Genoeg.

  Maar niet aangaande de selectie van het eerste. Berkum is nou eenmaal een opleidingsclub en geen koopclub. Maar dat beseft nog niet iedereen.

  Daarmee onderscheidt ze zich van bijvoorbeeld WHC, WVF of Be Quick. En niet alleen qua resultaten.  ⚠️ Meld

 32. Indrukwekkende aantallen zeg. Maar goed je bent een koopclub of niet. Heeft WVF ook dergelijke aantallen van overschrijvingen?

  Onvoorstelbaar. En dan maar schrijven dat de jeugd daar een eerlijke kans krijgt.


  ⚠️ Meld

 33. Vandaag dat het zo gruwelijk mis gaat bij de Rood Zwarten. Alles blijven ontkennen en ontduiken. Net als de fiscus trappen wij daar ook niet meer in. 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.