Boekenmarkt Thorbeckegracht druk bezocht

Zwolle – De jaarlijkse boekenmarkt, die de eerste zondag in juni plaatsvindt, wordt druk bezocht. De markt staat op de gehele Thorbeckegracht en behoort tot een van de grotere boekenmarkten van Nederland.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1732.jpg
Foto’s: Marieke van den Berg

Sinds 1991 komen verzamelaars en handelaars uit het hele land naar Zwolle met hun waren. Van thrillers, tot landkaarten, tot stripboeken; het ligt er allemaal. Als u de markt nog wilt bezoeken kan dit vandaag tot 17.00 uur.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1739.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1730.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1726.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1737.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Jammer genoeg is de Boekenmarkt een schaduw geworden van wat het was sinds de locatie verplaatst is omdat er winkels open moesten.
  Oerdomme actie van Zwolle.
  Handelaren blijven weg. Zeggen dat het steeds slechter georganiseerd wordt. Zij gaan allemaal wél naar Deventer.
  Wat wás het gezellig in eerdere jaren.
  Eén van de grotere boekenmarkten is het allang niet meer.
  Dom!


  ⚠️ Meld

 2. Ogenschijnlijk staat er nog maar de helft van het aantal kraampjes dat er tot 3 jaar geleden stond voor de verhuizing naar de huidige locatie. Als bezoeker ben ik er niet erg blij mee maar ik hoor van handelaren ook allerlei klachten over de slechte organisatie van deze markt.


  ⚠️ Meld

 3. Vind het juist een prima locatie, mooi oud straatje aan de gracht. de sfeer was ook erg leuk. Beetje in parijse sferen. Dat er wat handelaren niet zijn, geen probleem en ook niet gemist.


  ⚠️ Meld

 4. Een “mooi oud straatje” dat de toeristen niet kunnen vinden BLuuk. Ik sprak gisteren mensen die vorig jaar dachten dat het afgelast was omdat nergens was aangegeven waar het was, en daarom maar weer naar huis gegaan waren. De organisatie is er goed in geslaagd om deze markt te verstoppen.

  Ik moet trouwens nog steeds de eerste handelaar spreken (na 3 jaar) die wel te spreken is over de locatie en de organisatie. En dat de helft van de markt is weggevallen in de laatste jaren is wel een probleem en wordt wel gemist. De organisatie moet eindelijk eens de handen uit de mouwen gaan steken en voor verbetering zorgen.


  ⚠️ Meld

 5. Vond het aanbod wat tegenvallen, veel kramen met dezelfde soort boeken; spanning, avontuur, sf, etc. Wat meer afwisseling, wat meer kramen, zoals vroeger, en dan wordt het misschien wat.

  Organisatie moet gewoon los van Zwolle Unlimited komen. Locatie is wel goed, er kunnen makkelijk wel twee keer zoveel kramen staan als nu het geval was. Maar reclame voor de boekenmarkt kan veel beter, heeft ook met Zwolle Unlimited te maken, die hebben sowieso een rommelige website waar je je dood zoekt naar iets zinnigs.

  Hoorde ook twee handelaren klagen over hoge tafelprijzen.

  Kortom: werk aan de winkel!  ⚠️ Meld

 6. @Jw: ik heb dat niet zo ervaren, maar als het zo is dan is het een kwestie ‘oorzaak, gevolg’. Als de organisatie veel vraagt dan moet dat geld vervolgens ook opgebracht worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.